pedicure

De juiste stap naar de pedicure!

Heb je er weleens over nagedacht dat jouw voeten je de hele dag door dragen? Alleen dat al is een geldige reden om ze goed te verzorgen! Zo voorkom je klachten en zorg je ervoor dat je voeten er netjes uitzien. Als je eenmaal voetklachten hebt, of een (chronische) ziekte, is het verstandig om professionele hulp in te roepen. Hup, naar de pedicure!

Medisch pedicure

Waar zijn jouw voeten zonder de pedicure. Veel mensen denken dat deze behandeling overbodige luxe is, maar niets is minder waar! Als jij voetklachten wilt voorkomen, dan ga je regelmatig naar de pedicure. Ook als je bijvoorbeeld diabetes of reuma hebt of wordt behandeld tegen kanker, is het een goed idee om je voeten toe te vertrouwen aan de medisch pedicure.

Behandeling

Saskia Beekman is pedicure en neemt graag jouw voeten onder handen: ‘Ik bied zowel basis als medische pedicurebehandelingen. Bij mij bestaat een basis-pedicurebehandeling uit het knippen en polijsten van de nagels, het reinigen van de nagelomgeving en het verwijderen van eelt. Zo nodig behandel ik kloven, likdoorns en ingroeiende nagels. Als afsluiting van de behandeling smeer ik jouw voeten in met een verzorgende crème.’

Voetzorg bij kanker

‘Ik ben erin opgeleid om oncologische voetzorg, dus voetzorg bij kanker, te bieden. Door de behandeling van kanker kunnen er problemen aan de huid en de nagels van de voeten ontstaan. Ik start altijd met een uitgebreide anamnese op jouw voeten. Daarna start ik met de medische behandeling die volledig uit maatwerk bestaat. Iedere voet en iedere klacht is namelijk weer anders. Ik maak hierbij gebruik van speciale instrumenten die de behandeling prettiger maken voor jou.’

Behandeling op maat

‘De producten en verzorgende crèmes worden aangepast aan jouw aandoening en huidtype. Deze behandelingen worden soms (deels) door de zorgverzekering vergoed; vraag dit dus vooral na bij je zorgverzekeraar. Ook ben ik opgeleid op voetzorg te bieden bij diabetes en reuma’, aldus Saskia.

Als jij voetklachten wilt voorkomen, dan ga je regelmatig naar de pedicure

Technische hulpmiddelen

Bij voetklachten kan Saskia een orthese vervaardigen. Dit is een siliconen hulpmiddel dat je gewoon in je schoen kunt dragen. Het wordt volledig op maat gemaakt en het werkt effectief bij pijnklachten, terugkerende likdoorns, drukplekken op de voet. Bij ingroeiende nagels kan zij een nagelbeugel aanbrengen. Dit vernuftige stukje techniek zorgt ervoor dat jouw nagel niet opnieuw ingroeit en dat scheelt een hoop pijn en ongemak!

Wellness voor je voeten

Tot slot is een pedicurebehandeling ook de ideale manier om eens heerlijk te ontspannen. In de voet zitten veel zenuwen en je zal merken dat als je voeten gemasseerd worden, je hele lichaam ontspant. Gun jezelf dit prettige verwenmoment, het zal je goed doen!

Voetfeiten!

Wist jij dit al?

  • Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.
  • Met een stappenteller zou je waarschijnlijk meten dat je zo’n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld!
  • Het is bijna een wonder als je geen zweetvoeten hebt. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.
Datum: 14 augustus 2018