voetproblemen

Eerste hulp bij voetproblemen door diabetes

Mensen met diabetes lopen al snel tegen voetproblemen aan. Doordat de bloedsomloop meestal slecht is, het gevoel in de voeten afneemt en de stand van voeten kan veranderen, ontstaan er sneller voetklachten. Voorkomen is beter dan genezen in dit geval. Met de medische pedicure van Medische Voetzorg Den Bosch worden voetproblemen vroegtijdig gesignaleerd en aangepakt..

Waarom laten behandelen?

Voetproblemen bij diabetici kunnen ernstige gevolgen hebben. Door een slecht genezende wond kunnen infecties ontstaan. Bij een verspreiding van de infectie, kan dit zelfs leiden tot een amputatie. Het is dus raadzaam om stil te staan bij de risico’s van voetwondjes en deze regelmatig te controleren. Blijf hier niet mee rondlopen, maar kom in actie. De medische pedicure kan hierbij ondersteuning bieden. Daarnaast blijft een preventieve behandeling het beste. Zorg daarom dat je je voeten goed verzorgd met onderstaande tips.

Risicofactoren

Merk je dat je voeten vaak warm of gezwollen zijn? Of voelt de huid juist koud aan en zijn er witte, rode of blauwe plekken zichtbaar? Heb je een doof of tintelend gevoel in je voet of been, of last van krampen? Doen je benen pijn tijdens het lopen, maar niet wanneer je stilstaat? Zijn er wondjes ontstaan, zonder dat je hier iets van hebt gevoeld? Of ben je juist overgevoelig voor druk, wat zich uit in druk- of eeltplekken? Deze verschijnselen duiden al snel op voetproblemen. Je kunt dan bij een voetspecialist of huisarts terecht – of bij ons voor een medisch pedicure.

Wat doet de medisch pedicure?

De medische pedicure is gericht op de ultieme voetverzorging voor mensen met een aandoening, waaronder diabetici. Mensen met diabetes zijn namelijk al snel kwetsbaar voor complicaties. Door antidruktechnieken toe te passen worden deze complicaties aangepakt. Pijnlijke drukplekken en andere voetklachten worden verminderd. Daarnaast wordt verdere voetproblematiek bestreden. Voor de behandeling worden je klachten uitgebreid besproken en wordt een voetonderzoek uitgevoerd. Ook krijg je advies over de juiste soort schoenen, persoonlijke hygiëne en huidverzorging om klachten te voorkomen.

Door een slecht genezende wond kunnen infecties ontstaan

Huishoudelijke tips

Zelf kun je ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Zo is het van belang om je voeten dagelijks met lauw water te wassen en goed af te drogen, vooral tussen de tenen. Smeer ze vervolgens in met baby-olie voor extra bescherming. Controleer je voeten elke dag op wondjes of huidbeschadigingen en laat je jaarlijks screenen op risicofactoren. Zorg ook dat je altijd goed passende (wollen of katoenen) sokken en schoenen draagt. Loop nooit op blote voeten, maar trek in plaats daarvan slippers aan. Raadpleeg de huisarts bij wondjes, blaren, ontstekingen of voetschimmel.

Over Medische Voetzorg Den Bosch

Bij Medische Voetzorg Den Bosch kun je terecht voor de beste behandeling van voetproblematiek. Medisch pedicure Fleur Wagenaar is gespecialiseerd op het gebied van professionele voetverzorging. Met haar ruime praktijkervaring en kennis kan ze je precies adviseren over de juiste behandelwijze en verzorging van de risicovoet. Ontdek wat Fleur voor jouw voetverzorging kan betekenen en neem contact op. Zo sta je binnen de kortste tijd weer op het juiste voetpad.

Datum: 30 december 2019