ingroeiende-teennagels

Hoe kom ik van die ingroeiende teennagels af?

Je voelde het vanmorgen al toen je je pumps aanschoot. De nagel van je grote teen veroorzaakte een pijnlijk gevoel. De afgelopen zomer heb je voornamelijk open schoenen, sandaaltjes en teenslippers gedragen, en had je weinig last van pijn aan je voet, maar nu je weer dichte schoenen uit je kast hebt opgediept, word je meteen geplaagd door een gemene pijn.

Het oog wil ook wat

De schoenen die jij draagt, zoek je vooral uit op hun uiterlijk. Leuke, modieuze schoenen, hoge hakken en kekke kleurtjes, je bent er helemaal dol op. Dat ze niet altijd even comfortabel zitten, neem je maar voor lief. Het oog wil immers ook wat.

Goede schoen erg belangrijk

Je meeste schoenen voldoen dan ook niet aan de criteria waaraan een goede schoen moet voldoen. Zo moet de wijdte goed zijn zodat er geen druk op je tenen ontstaat en deze zich goed kunnen afwikkelen. Bij je pumps, waarbij de voorkant van de schoenen in een punt uitloopt, Is dat beslist niet het geval. Je tenen worden tegen elkaar aan gedrukt en dat kan vervelende gevolgen hebben, zoals een ingroeiende teennagel.

Ingroeiende nagel

Hierbij groeit het puntje van je nagel in het vlees van je nagelbed. Het gevolg is een rode en pijnlijke teen. Het kan zelfs gaan ontsteken, waardoor er pus uitkomt of er ontstaat wild vlees. Ingroeiende teennagels kunnen ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen, maar het kan ook komen doordat je je nagels verkeerd (te kort) afgeknipt hebt, de huid rondom de nagel verweekt is doordat je last hebt van zweetvoeten of veel zwemt.

Het is zaak dat er iets aan je ingroeiende nagel gedaan wordt

Laat het tijdig behandelen

Het is dus zaak dat er iets aan je ingroeiende nagel gedaan wordt, anders is de kans op een vervelende en pijnlijke ontsteking groot. Vaak wordt de kwaal ook alleen maar erger wanneer je de nagel zelf probeert de behandelen, dus neem tijdig contact op met een medisch pedicure. Zij zorgt ervoor dat je nagel drukvrij komt te liggen en ze weet precies wat er gedaan moet worden om herhaling te voorkomen.

Diverse technieken

Afhankelijk van de ernst van je klacht kan de medisch pedicure uit verschillende technieken kiezen om de nagel te behandelen. Zo kan er een nagelbeugel, met een speciaal soort lijm, op je nagel worden bevestigd. Deze verlicht de pijn onmiddellijk en zorgt ervoor dat je nagel weer recht naar voren groeit. Vilttherapie is vaak een tijdelijke oplossing is om de eerste pijn te verlichten. Als andere ingrepen of behandelmethode niet of onvoldoende resultaat bieden, is er ook nog de Arkadatechniek, die geschikt is voor veel soorten probleemnagels. De medisch pedicure kan precies beoordelen welke techniek het beste bij jouw nagel past.

Tips!

Tips om ingroeiende teennagels te voorkomen:

  • knip je nagels altijd recht af
  • zorg dat je nagels minimaal 1 millimeter voorbij je teentop uitsteken
  • vijl je nagels na het knippen, zodat er geen scherpen stukjes meer aanzitten
  • draag schoenen waarin je tenen zich goed kunnen bewegen
  • bezoek tijdig een medisch pedicure wanneer je nagel, ondanks bovenstaande tips, toch ingroeit
Datum: 05 september 2019