ingegroeide-nagels

Ingegroeide nagels verleden tijd met een nagelbeugel

Misschien heb je er al de hele dag last van. Als je na je werk eindelijk thuis bent, trek je opgelucht je schoenen uit. Je ziet het direct: je teen is ongelooflijk rood, gezwollen en pijnlijk. Een ingegroeide teennagel kan een gemene pijn veroorzaken. Bovendien kan het verschillende oorzaken hebben, maar wanneer je daar achter komt, is het vaak al te laat. Maar hoe kun een ingegroeide teennagel eigenlijk behandelen of zelfs helemaal voorkomen?.

Boosdoener

Ingegroeide nagels kunnen veroorzaakt worden door een hele hoop dingen. Slecht passende schoenen of het verkeerd knippen van de nagel zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar ook een klap op je teen, een aangeboren afwijking of overmatige transparantie kunnen de boosdoener zijn. Je hebt dus helaas niet altijd controle over het ontstaan van een ingegroeide teennagel.

Knip recht

Het is belangrijk om je nagels op een goede manier te knippen. We zijn tegenwoordig geneigd om onze nagels rond mogelijk te knippen, en vaak knippen we ze ook direct heel kort. Zo hoef je ze immers minder vaak te knippen. Maar wanneer je dit doet, knip je ook de hoekjes van je nagel. Hierdoor hebben ze geen duidelijke groeilijn meer en kunnen ze makkelijk in je huid groeien. Dit is niet alleen heel pijnlijk, maar kan ook vervelende infecties als gevolg hebben.

Nagelbeugel

Wanneer je last hebt van een ingegroeide nagel of een sterk rond gegroeide nagel, dan kun je bij Medische Voetzorg Den Bosch terecht voor een nagelbeugel. Deze beugel en is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een ingegroeide nagel weer recht te maken. De beugel kan daarnaast ook tijdelijk de verhoogde druk van de nagel en nagelwal verlichten. Op deze manier wordt de nagel langzaam vlakker en voel je vrijwel direct dat de pijnklachten afnemen.

De beugel groeit gewoon met je nagel mee

Eng? Helemaal niet!

Zo’n beugel klinkt misschien wat eng, maar dat is het helemaal niet. Met een speciale lijm wordt de beugel vastgezet op de nagelplaat. Je hoeft daarna niets meer te doen, want de beugel groeit dan gewoon met je nagel mee. Na ongeveer zes weken controleren de specialisten van Medische Voetzorg Den Bosch of de beugel kan worden verwijderd of dat hij opnieuw moet worden teruggeplaatst, afgesteld op de inmiddels gegroeide nagel. Er zijn zelfs beugels waarvan je bijna zou vergeten dat je hem hebt. Je hoeft dan geen rekening te houden met bijvoorbeeld het aantrekken van sokken en je kunt gewoon douchen en zwemmen.

Verschillende nagelbeugels

Er zijn dus verschillende soorten nagelbeugels. Dit komt omdat er niet maar één manier is waarop een nagel kan groeien. Om te weten welke beugel jij nodig hebt, kun je je nagel het best laten onderzoeken door de medische pedicure. Bij Medische Voetzorg Den Bosch geven ze je vervolgens advies op maat en weten ze direct welke beugel voor jou het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat je zo snel mogelijk én op de beste manier van jouw ingegroeide nagels af kunt komen.

Meer weten?

Bij Medische Voetzorg Den Bosch staat de patiënt centraal. Medisch pedicure Fleur Wagenaar is expert op het gebied van professionele voetverzorging. Met haar specialistische kennis krijg je altijd een passend advies over de juiste behandeling en verzorging bij voetproblematiek. Neem contact op en maak je wensen kenbaar. Door haar sta je weer stevig en comfortabel in je schoenen.

Datum: 28 april 2020