inlegzolen

Pijnvrij lopen dankzij inlegzolen

Ai, steeds weer die pijn aan je knie, heupen, enkels of rug… Wist je dat de oorsprong van veel klachten in je voeten ligt? Er zijn heel veel verschillende klachten die kunnen ontstaan door een verkeerd looppatroon of door platvoeten. Denk hierbij aan hielspoor, pijn aan je schenen, kniepijn en rugpijn. Fleur Wagenaar van Medische Voetzorg Den Bosch verkoopt Footlogics inlegzolen. Dit is een losse inlegzool, die jouw voeten extra steun geeft of in een betere positie dwingt.

Van ‘casual’ tot ‘high heel comfort’

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, van ‘casual’ tot ‘high heel comfort’. Casual inlegzolen van Footlogics zijn ideaal bij klachten als: hielpijn of hielspoor, het naar binnen kantelen van je voet, pijn aan de bal van de voet, lage rugpijn, kniepijn, scheenbeen- en heuppijn, maar ook vermoeide en pijnlijke voeten en benen. Casual inlegzolen hebben een antibacteriële en velours toplaag. Daarnaast zijn de zolen voorzien van een een hielkuipje, waardoor je voeten en enkels gestabiliseerd worden. Deze inlegzolen zijn geschikt voor alle normale schoenen met een plat voetbed. Maar ook voor jouw favoriete laarzen of instappers.

Ook voor hakken

Je wilt natuurlijk ook pijnloos op je hoge hakken kunnen lopen. Dit kan met Footlogics High Heel Comfort. Het lopen op hoge hakken geeft vaak pijn en ongemak omdat het lichaamsgewicht voornamelijk op de voorvoet rust. Deze inlegzolen zorgen ervoor dat jij onbezorgd die mooie hakken aan kan trekken voor een avondje uit. Hoe? High Heel Comfort inlegzolen zorgen voor een betere drukverdeling van de voet bij het lopen op hoge hakken. Daarnaast biedt deze biomechanisch ontworpen inlegzool ondersteuning, correctie en veerkracht. Dus geen pijn of irritatie meer aan de bal van de voet, zere of vermoeide tenen of een vermoeide rug.

High Heel Comfort inlegzolen zorgen voor een betere drukverdeling

Ervaar het verschil

Door middel van de inlegzolen heb je minder pijn aan je voeten en kun je de hele dag zonder pijn lopen.

Tips & adviezen

Elke maand geeft Fleur een tip of advies met betrekking tot je voeten. Dit keer worden blaren behandeld. Fleur: ‘Blaren op de voet komen vaak voor bij sporters. De voethuid beschermt zich tegen druk en wrijving door een laagje eelt te vormen. Is echter de wrijving te heftig dan kunnen er blaren ontstaan. Tip: vooral in het begin van het seizoen treden blaren op, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving blootgesteld is geweest. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden af tijdens training en wedstrijden met bijvoorbeeld hecht pleister (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van de huid. Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten.’

Datum: 04 september 2018