blessures

Springen, rennen en dansen zonder blessures!

Sporten is goed voor je kind: hij maakt plezier met andere kinderen, blijft fit én legt de basis voor een actieve en sportieve leefstijl in het latere leven. Als ouder wil je natuurlijk dat je kind met plezier blijft rennen, springen en dansen. Wist je dat alles begint bij een goede voetverzorging? Wanneer er weinig aandacht aan de voeten wordt besteed, dan liggen er namelijk blessures op de loer.

Blessures

Bij blessures kun je denken aan ingegroeide teennagels, kloven, blaren, schimmelinfecties, likdoorns, zwellingen en andere narigheden. Bovendien komen klachten als voetwratten dikwijls voor. De oorzaak? Zij moeten zich vaak in openbare ruimtes douchen en aankleden, zoals na de gymles of na de hockey- of voetbaltraining. Heeft je kind last van klachten aan zijn voeten, of wil je deze op tijd voorkomen? Dan is een bezoek aan de medisch sportpedicure een slim plan.

Wat doet de medisch sportpedicure?

Ik houd mij bezig met het verlichten van de klachten aan de voeten die zijn opgelopen tijdens het sporten. Deze klachten kunnen zijn ontstaan door factoren vanuit het lichaam zelf, maar ook door factoren van buitenaf. In een vraaggesprek analyseer ik de klachten. Waar heb je precies last van? Doe je aan een goede warming-up, op welke ondergrond train je en heb je het juiste schoeisel aan? Naast pijnbehandeling is preventie ook een belangrijk onderdeel van de behandeling. Door mijn tips en adviezen, en het indien nodig op tijd doorsturen naar de sportfysiotherapeut of sportpodotherapeut, kunnen er een hele hoop klachten voorkomen worden

De medisch sportpedicure verlicht je klachten, zodat jij weer heerlijk kunt sporten

Voetentips!

Er is veel dat je thuis kunt doen om blessures en ander leed te voorkomen. Toch weten veel mensen niet wat een goede voetverzorging nou precies behelst. Daarom deel ik vandaag maar liefst drie tips die bijdragen aan een goede voetgezondheid.

1 Vergeet de voeten niet

Als ouder let je erop dat je kind goed zijn tanden poetst en zijn haren wast en kamt. Toch zie ik vaak dat er maar weinig aandacht wordt besteed aan de hygiëne van de voeten. Veel leed kan worden voorkomen door ervoor te zorgen dat de voeten van je kind regelmatig worden schoongemaakt. Hiervoor kun je de milde en heerlijk frisse Body Gel van HFL gebruiken, die je kunt vinden op mijn webshop. Ook het regelmatig bijknippen van de nagels is belangrijk.

2 Goede schoenen

Vaak worden er sportschoenen gekocht die er mooi of cool uitzien, of die flink zijn afgeprijsd. Hierbij wordt er geen aandacht besteed aan het voetbed en de pasvorm. En dat is zonde! Want dat is nou juist zo belangrijk voor de voet die nog volop in ontwikkeling is. Kies je de schoenen met zorg uit, dan kan er heel wat voetenleed worden voorkomen.

3 Frisse lucht

Heeft je kind vaak zweetvoeten? Geef hem dan een deodorant speciaal voor de voeten. Hiervoor kun je de ‘Magic Foot Deo‘ gebruiken van HFL, die niet alleen transpiratie en transpiratielucht tegengaat, maar ook nog eens heerlijk verzorgend voor de voeten is.

Waarom kan ik jou helpen?

Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid om alle mogelijke risicovoeten te behandelen. Deze kunnen onder andere ontstaan zijn door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Heb jij last van je voeten? Dan kun je bij mij terecht voor professionele voetverzorging. Maar ook als je geen problemen heeft met je voeten ben je van harte welkom voor een voetbehandeling. Daarnaast kun je bij onze webwinkel terecht voor producten voor voetverzorging. Om de beste producten te kunnen verkopen, ben ik met de opleiding Drogist gestart. Alles voor de gezonde voet!

Datum: 18 april 2019