voeten

Sta eens stil bij je voeten!

Als iemand aan jou vraagt wat je het mooiste aan jezelf vindt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan je voeten. Toch vormen ze letterlijk je basis én kunnen ze bijdragen aan het verhelpen van klachten van zowel fysieke als mentale aard.

Voeten

Op je voeten bevinden zich punten die corresponderen met organen, zenuwen en weefsels in je lichaam. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is dat dan ook vaak e voelen in je voeten. De klachten kunnen zich uiten als spanning, pijn of zelfs een verkleuring. Je voeten zijn op die manier als het ware een spiegel voor de rest van je lichaam.

Denk jij wel eens aan de verzorging van je voeten?

Voetreflexologie

Vanuit dit principe is voetreflexologie ontstaan. Bij voetreflextherapie worden de reflexpunten op je lichaam gemasseerd met als doel energieblokkades op te heffen. Hierdoor kan energie weer vrijer stromen en krijgt je lichaam de kans zich te herstellen. De doorbloeding in je lijf verbetert, waardoor weefsels meer zuurstof krijgen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast zorgt de massagebehandeling voor ontspanning. Je kunt je lichaam weer beter aanvoelen en doordat je klachten verholpen zijn kun je ontstressen, waardoor je beter keuzes kunt maken die goed zijn voor je gezondheid!

Massages

Voetreflex is niet de enige vorm van massagevorm waarin Irene Knipscheer gespecialiseerd is. Je kunt bij haar ook terecht voor:

  • Klassieke massage: een ontspanningsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende handgrepen zodat de huid en spieren rustig losgemaakt worden. Voornamelijk geschikt om stress en vermoeidheid tegen te gaan.
  • Hotstonemassage: een warmtemassage waarbij gebruik wordt gemaakt van vulkanische stenen. De stenen bevatten een hoog percentage ijzen en magnesium, waardoor ze lang warmte vasthouden. De massage ontgift en heeft een ontspannende werking.
  • Stoelmassage: een drukpuntmassage waarbij je je kleding aan kunt houden. Het helpt pijnlijke spieren ontspannen. Ook is er aandacht voor je houding om klachten in de toekomst te voorkomen. De stoelmassage kan ook op de werkvloer gegeven worden!

Feit of fabel?

‘Je gezondheid is af te lezen aan je voeten’
Feit! Soms duiden voetklachten op een onderliggende aandoening elders in het lichaam.

‘Je voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam’
Feit! Één voet bestaat uit 28 botten en beentjes, 24 spieren en 6 banden.

Datum: 12 september 2019