pedicure

Verschil pedicure – medisch pedicure

Mensen stellen vaak de vraag: ‘Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een ‘gewone’ pedicure en een medisch pedicure?’ De naam klinkt misschien gelijk, maar er is een wereld van verschil. Ken jij deze behandelingen? Hier een korte les over pedicure!

Voetklachten

De cosmetische pedicure is gericht op de uiterlijke verzorging van je voeten en teennagels. Wanneer je klachten ervaart aan je voeten en/of teennagels kun je terecht bij een medische pedicure.

Medische pedicure

De medisch pedicure, de naam zegt het al, gaat verder dan enkel de uiterlijke verzorging van je voeten en teennagels. Deze behandeling wordt gegeven door een specialist die is opgeleid om medische pedicures te geven. Je kunt bij de medische pedicure terecht wanneer je klachten ervaart, of wanneer je een verhoogd risico hebt op complicaties. De behandeling is ter preventie en pijnvermindering. Medisch Voetzorgverlener Meintje Poelman: ‘Een medische pedicure is van grote waarde voor de voeten van iedereen. Ervaar je klachten? Of heb je het idee dat er klachten op de loer liggen? Ga naar de medische pedicure. Wij zijn ruim geschoold om alle voet- en nagelproblemen met een passende oplossing aan te pakken.’

  Je kunt bij de medische pedicure terecht wanneer je klachten ervaart

  Specialistische technieken

  De medisch pedicure maakt gebruik van een aantal specialistische technieken:

  • nagelbeugels
  • nagelprotheses
  • orthesiologie
  • vilttechnieken
  Datum: 30 november 2018