voeten

Jouw voeten in de juiste handen

Als je kanker hebt en chemotherapie ondergaat, heeft dit invloed op je hele lichaam. De chemo komt in je hele lichaam en tast naast schadelijke cellen (helaas) ook je gezonde cellen aan. Dit heeft onder andere invloed op je voeten. Het gevolg? Veranderingen aan je huid en nagels.

Oncologische voetzorg

Het is belangrijk om de zogeheten ‘oncologische voet’ goed te laten verzorgen door een pedicure die hier speciaal voor opgeleid is. Bij medisch pedicure Natasja Morren [red.] zijn jouw voeten in professionele handen. Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden.

Klachten voorkomen

Met oncologische voetzorg wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Natasja is opgeleid om de oncologische voet uitgebreid te screenen en vervolgens een behandelplan op te stellen. Ook kan ze preventieve maatregelen nemen om eventuele klachten te voorkomen. Bevindingen kunnen eventueel nadien besproken worden met het oncologisch behandelteam in het ziekenhuis.

Specialistische technieken

Naast het behandelen van de oncologische voet is Natasja opgeleid om specialistische technieken toe te passen. Bij bepaalde voetproblemen zijn aanvullend onderzoek en specialistische technieken nodig. Deze worden toegepast als de standaardbehandeling niet meer toereikend is. Er wordt dan een voetonderzoek gedaan en naar de schoenen gekeken. Op basis hiervan wordt er besloten of een specialistische techniek zinvol is of niet.

Bij bepaalde voetproblemen zijn aanvullend onderzoek en specialistische technieken nodig

Nagelproblemen

Natasja is professioneel opgeleid om specialistische technieken uit te voeren, waaronder het maken van ortheses en het plaatsen van nagelbeugels. Ook nagelreparatie bij een beschadigde nagel van de grote teen en het maken van viltpaddingen zijn vaak een effectieve oplossing voor specifieke voetproblemen.

Overige behandelingen

Naast de behandeling van de oncologische voet kun je bij Pedicurepraktijk De Voetenschuur ook terecht voor de behandeling van de diabetesvoet en andere risicovoeten en voor standaard pedicurebehandelingen. Deze bestaat uit het knippen van de nagels, het verwijderen van eelt, kloven, likdoorns en het behandelen van ingroeiende nagels. Ook is een cosmetische toevoeging mogelijk, zoals een voetscrub, een voetmassage of het lakken van de nagels.

Datum: 14 december 2017