Voetverzorging

We vergeten onze trouwste onderdanen

De zomer ligt alweer een tijdje achter ons. De warmte is weggetrokken en de groene blaadjes hebben plaatsgemaakt voor kale takken. In jouw garderobe is ook een verandering te zien: je slippers heb je ingeruild voor dichte sneakers of laarsjes. Maar nu jouw voeten minder vaak het herfstachtige daglicht zien, betekent dat niet dat je ze kunt vergeten!

Voetverzorging van belang

Sta je er weleens bij stil dat je voeten iedere dag weer je hele gewicht dragen en je overal mee naartoe nemen? Een goede voetverzorging is dan ook van belang voor iedereen, of je nu klachten aan je voeten hebt of niet. Waarom gaan we wel naar de kapper voor ons haar en naar de schoonheidsspecialiste voor ons gezicht, maar vergeten we meestal onze trouwe onderdanen? Je voeten zijn in goede handen bij een professionele pedicure.

Allerlei behandelingen

Je kunt bij pedicure Mariëlle Storimans langsgaan voor allerlei behandelingen aan je voeten, zoals het laten knippen van je nagels, het laten behandelen van ingroeiende teennagels, het laten verwijderen van eelt of het laten behandelen van kloven aan de hiel. Mariëlle heeft alle kennis in huis om klachten op te lossen en om narigheid te voorkomen. Je kunt de basis-pedicurebehandeling ook uitbreiden met onder meer een voetmassage. Mariëlle verkoopt verder allerlei voetverzorgingsproducten en geeft advies hierover.

Je voeten zijn in goede handen bij een professionele pedicure

Je teennagels mooi gelakt

Als finishing touch kun je een prachtig kleurtje nagellak op je tenen krijgen. Mariëlle werkt hiervoor met de ‘Infinite Shine’-lijn van O.P.I, met een ruim assortiment intense kleuren met een gel-achtige hoogglans. Zo gaan je voeten mooi gelakt de deur uit!

Wat kan je zelf doen?

Door regelmatig aandacht te schenken aan de verzorging van je voeten, kun je ervoor zorgen dat ze zo lang mogelijk gezond en in conditie blijven. Hieronder staan een aantal tips die je daarbij helpen:

  • Was je voeten dagelijks, het liefst zonder zeep.
  • Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.
  • Gebruik een voetcrème om de huid soepel en in conditie te houden.
  • Knip je teennagels recht en niet te kort, en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen.
  • Hou je voeten soepel door dagelijks voetoefeningen te doen.
  • Koop goed passende (leren) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen.
  • Draag geen knellende kousen of sokken, bij voorkeur zonder naden.
  • Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol.
  • Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen.
  • Bezoek regelmatig een pedicure met een erkend diploma.

Datum: 31 oktober 2018