fris

Zo houd je je voeten fris en fruitig

Een fris gevoel is fijn. Voor je hele lichaam, maar ook zeker voor je voeten. Wanneer we te maken hebben met onaangename geurtjes, voelen we ons al snel ongemakkelijk. Begrijpelijk! Maar frisse voeten zijn uiteraard veel meer dan dat. Eigenlijk spreken we hier pas van wanneer voeten geen last hebben van pijnlijke en cosmetisch storende problemen. In dit blogartikel lees je de nodige tips voor frisse voeten!

1. Verschoon iedere dag je sokken

Sokken zijn ontzettend belangrijk voor je voeten. Ze zorgen ervoor dat je voeten op temperatuur blijven, bieden comfort en voeren vocht af. Maar omdat je sokken die vocht opnemen, is het verstandig iedere dag je sokken te verschonen. Schimmels en bacteriën gaan namelijk in het materiaal zitten. Wanneer je je sokken te lang draagt, uiten de schimmels en bacteriën zich in vervelende klachten, zoals zweetvoeten of infecties. Kies het liefst ook voor vochtopnemende sokken, gemaakt van stoffen zoals katoen of bamboe.

2. Lucht je schoenen regelmatig en draag luchtige schoenen

Net zoals je sokken te maken krijgen met schimmels en bacteriën, geldt dit ook voor je schoenen. Om ervoor te zorgen dat deze je schoenen weer verlaten, is het goed om ze regelmatig buiten te laten luchten. Daardoor verdwijnt ook een eventuele nare lucht. Wanneer de zon schijnt, mag je je schoenen gerust in de zonnestralen leggen. Zonlicht doodt namelijk bacteriën en schimmels. Qua soort schoenen zijn ventilerende schoenen van een lichte stof altijd de beste keuze.

3. Was je voeten bewust

We denken vaak dat we wat betreft verzorging met een douchebeurt genoegen kunnen nemen. Maar niets is minder waar. Probeer elke dag je voeten te wassen met een washandje, natgemaakt met alleen water. Zeep kan je huid namelijk uitdrogen. Droog daarna goed af met een zachte handdoek en let ook vooral op dat je de huid tussen je tenen meeneemt.

Met deze tips houd je je voeten fris!

4. Gebruik een scrub

Een handeling die zorgt voor meer hygiëne én gezondere huid, is scrubben. Je voeten hebben dit ook nodig om overtollige dode huidcellen kwijt te raken. Een ophoping van vuil kan namelijk zorgen voor pijnlijke eeltplekken. Door wekelijks een scrub toe te voegen aan je doucheroutine verwijder je je dode huidcellen en is de huid van je voeten weer schoon en zacht.

5. Knip of vijl nagels recht af

Lange teennagels ogen minder fris, maar kunnen ook voor vervelende teennagelklachten zorgen. Dit vergroot namelijk de kans op ingegroeide teennagels. Knip je nagels daarom op tijd af en het liefst helemaal recht. Rond ze een beetje aan de hoeken van je nagels om ze sterk te houden.

6. Neem een pedicure

Door bovengenoemde tips uit te voeren, ben je al goed op weg om je voeten fris te houden. Maar om ze echt in goede conditie te krijgen en te behouden, is een pedicure een aanrader. Ook als je kampt met voetklachten, zoals likdoorns, eelt, ingegroeide nagels of droge voeten, kan deze behandeling helpen. Neem gerust contact op voor vragen of bij interesse voor een afspraak!

Datum: 27 september 2023