voeten

Aandacht voor je voeten tijdens de feestmaand!

Het meest hectische seizoen van het jaar is in aantocht: het feestdagenseizoen. Van pakjesavond naar kerstborrels en oudejaarsfeestjes, je rent van hot naar her. Daarbij hijs je jezelf in je mooiste kleding en hoogste pumps. Er is nauwelijks tijd om op adem te komen en te reflecteren op het jaar dat je achter de rug hebt. Als je heel eerlijk bent, kun je best even wat tijd gebruiken voor zelfzorg. En je voeten al helemaal, die op die hakken heel wat te verduren hebben!

Tijd voor de pedicure

Wanneer je veel op hakken loopt, ben je al best veel gewend. Daardoor kan het zijn dat je nergens last van hebt. Nu nog niet althans, maar aan het eind van de maand misschien wel. Je tenen komen in de verdrukking, door de ongemakkelijke pasvorm ontwikkel je misschien meer eelt of zelfs likdoorns en je krijgt vermoeide spieren. Tel daar de stress van alle drukte bij op, en je kunt maar tot één conclusie komen: tijd om de pedicure te bezoeken.

Heerlijke behandeling

Een pedicure kan je even heerlijk in de watten leggen en je zodoende helpen te ontspannen. Je nagels worden bijgewerkt in een mooie vorm. Ook worden, mocht het nodig zijn, kloven en eelt aangepakt. De behandeling kan gepaard gaan met een heerlijke voetmassage, zodat je voeten goed doorbloed raken. Als finishing touch kan er natuurlijk een prachtig kleurtje nagellak aangebracht worden.

Regelmatige verzorging

Heerlijk natuurlijk, zo’n voetbehandeling. Maar mogelijk kun je thuis ook nog wel wat aanpassingen doen om de voeten in goede conditie te houden. Want regelmatige aandacht voor de verzorging van je voeten zorgt ervoor dat ze zo lang mogelijk gezond blijven. Daar ben je op de lange duur natuurlijk zeer bij gebaat. Kirsten Driessen is pedicure bij Hallo Voet pedicuresalon, en geeft je graag tips wat je zelf zou kunnen doen.

Regelmatige verzorging zorgt ervoor dat je voeten zo lang mogelijk gezond blijven

Tips!

  • Was je voeten dagelijks, het liefst zonder zeep.
  • Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.
  • Gebruik een voetcrème om de huid soepel en in conditie te houden.
  • Knip je teennagels recht en niet te kort, en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen.
  • Houd je voeten soepel door dagelijks voetoefeningen te doen.
  • Koop goed passende (leren) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen.
  • Draag geen knellende kousen of sokken, bij voorkeur zonder naden.
  • Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol.
  • Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen.
  • Bezoek regelmatig een pedicure met een erkend diploma.

Ontmoet Kirsten!

Wil jij ook een pedicurebehandeling of advies over voetverzorging? Wacht dan niet te lang en maak snel een afspraak voor een behandeling. Op die manier voorkom je dat eventuele klachten erger worden, en dat er andere problemen ontstaan. Kirsten: ‘Bij mij ben je in de juiste deskundige handen. Sinds 2017 ben ik gediplomeerd pedicure, en sinds november 2018 ben ik afgestudeerd als medisch pedicure met specialisaties als de Arkada-techniek en de Unibrace-techniek. Omdat ik aangesloten ben bij de brancheorganisatie ProVoet, ben jij ervan verzekerd dat je bij een pedicure komt die goed is opgeleid en zich blijft doorontwikkelen. Je bent bij mij aan het juiste adres voor allerlei voetproblemen. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat jij minder klachten ervaart. En ook goed om te weten: wanneer je niet naar de salon kunt komen, kan ik ook bij jou thuis langskomen.’

Datum: 29 november 2019