belang-van-voetverzorging

Het belang van voetverzorging!

Een dagelijks rondje hardlopen is voor jou een echt ontspanningsmomentje. Alleen op deze momenten lukt het jou om je hoofd volledig leeg te krijgen. Daarom hecht je ook veel waarde aan deze dagelijkse beweging. Maar schenk je ook aandacht aan die zaken die je lichaam moeten dragen: je voeten? Voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje, maar zijn net zo belangrijk als een goed verzorgde gezichtshuid.

Waarom voetverzorging?

Onze voeten hebben nu eenmaal veel te verduren. Goede voetverzorging is daarom erg belangrijk. Met een goede douchebeurt ben je er namelijk nog niet. Je voeten dragen elke dag je gewicht overal mee naartoe. En wanneer er eenmaal klachten ontstaan, word je ook niet heel blij van die eeltplekken of likdoorns. Om klachten te voorkomen, is het verstandig eens in de zoveel tijd een goede pedicure te laten uitvoeren.

Overbelaste voeten

Sommige klachten zijn niet ernstig en komen bij veel mensen voor. Zo heb je waarschijnlijk wel eens last gehad van eelt. Dat lijkt niet problematisch, maar wanneer je teveel eelt opbouwt kan dat een branderig en pijnlijk gevoel geven. Eelt(overschot) ontstaat bijvoorbeeld wanneer je schoenen te klein zijn en er teveel wrijving en druk ontstaat. Een andere vervelende klacht die kan ontstaan door verkeerd schoeisel of een gebrek aan aandachtige voetzorg, is ingegroeide teennagels. Dit gaat vaak gepaard met pijn en ontsteking. Bij al dit soort klachten geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje, maar voetverzorging is écht van belang.

Verwenmomentje

Gelukkig kun je thuis veel doen om je voeten in de watten te leggen. Begin je thuispedicure bijvoorbeeld eens met een warm voetbadje. Vul een teiltje niet alleen met lauwwarm water, maar voeg ook eens een geurige badolie of bruistablet toe. Laat de tien minuten weken en droog ze daarna goed af. De teennagels zijn door het weken een stuk zachter geworden, en dit is dan ook een mooi moment om de nagels te knippen zonder ze te beschadigen. Gebruik na het badje een goede voetcrème om de huid een fijne verzorging mee te geven. Hierbij kun je de crème gewoon opsmeren, of kies er eens voor de tijd te nemen om de voeten te masseren. Zo trekt het product goed in de huid, maar ook werkt dit ontspannend en verbetert het je bloedsomloop.

Totale pakket

Misschien ben jij niet een ster in het bijhouden van verzorging, of heb je niet alle benodigdheden tot je beschikking. Heel logisch. Kies dan eens voor een pedicurebehandeling. De pedicure kan je voeten heerlijk in de watten leggen, nauwkeurig verzorgen en ze ook nog eens voorzien van een likje nagellak. Bij Allure Hair & Beauty bieden we een compleet pakket aan voetverzorging aan. De specialist knipt je nagels, verwijdert overtollig eelt, likdoorns en behandelt ingegroeide teennagels. Verder is het ook mogelijk om een french tip of kleurgel als extraatje erbij te doen. Zo weet je zeker dat je voeten er weer een tijdje tegenaan kunnen!

Allure Hair & Beauty

Bij Allure Hair & Beauty staat een team klaar met professionele specialisten. Zo werken deze specialisten met de zogeheten nattechniek, zodat de pedicure op een zo comfortabele manier uitgevoerd wordt. Maar ook kun je bij Allure Hair & Beauty terecht voor een nieuw haarkleurtje, ander kapsel of beautybehandelingen. Alle specialisten worden regelmatig getraind om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten en technieken. Neem gerust contact met ze op voor een vrijblijvend gesprek en laat je verwennen!

Datum: 11 november 2020