pedicure

Ontspannen met een pedicure in de kerstvakantie

De boom staat al in de woonkamer en de kerstballen hangen erin, maar je bent nog amper thuis om ervan te kunnen genieten. Jij bent nog druk bezig met het afronden van alle taken. Nog heel even en het is eindelijk zover: kerstvakantie. Je hebt al die tijd alsmaar rondgelopen. Is het niet een goed idee om je voeten dan eens extra aandacht te geven in de vakantie?

Eindelijk vakantie

De dagen tussen Kerst en nieuwjaar zijn een uitgelezen kans om alles te doen waar je eerder geen tijd voor had. Je kunt je series weer bijwerken, je kunt schoonmaken in en om het huis en je kunt gezellig je tijd besteden met de familie. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om in deze periode ook te denken aan jezelf. Ook die tijd gaat snel verloren in al het leuks dat je in de vakantie zou kunnen doen.

Pedicure voor de ontspanning

Een pedicure is een uitgelezen kans om dat momentje voor jezelf te nemen. Je voeten hebben al die tijd je lijf gedragen, verstopt in dikke winterschoenen. Laat ze dus even verwennen, met een pedicure bij Hallo Voet Pedicuresalon in Dordrecht. Je kunt ook iemand meenemen en er een dagje van maken. Vraag gezellig een vriendin, je dochter of je moeder mee en laat je samen even verzorgen.

Hoe verloopt een pedicure?

Bij een pedicure neem ik de tijd en aandacht om vakkundig je voeten te behandelen. Een basisbehandeling is een volledige verzorging van je voeten. Dit is wat ik bij een basisbehandeling kan doen:

  • Desinfecteren
  • Nagels knippen, nagelriemen en -omgeving verzorgen, nagels knippen
  • Verwijderen van eelt
  • Verwijderen van likdoorns
  • Het behandelen van ingegroeide nagels
  • Behandelen van nagelkloven

Mijn gereedschapskist is nog veel uitgebreider dan dat. Ik heb ook ervaring met hand-, onderbeen- en voetmassages, voor extra ontspanning. Als je last hebt van hardnekkige voetproblemen zoals ingegroeide nagels kan ik ook de medische procedure Arkada en Unibrace nagelbeugeltechniek toepassen.

Een pedicure is een uitgelezen kans om dat momentje voor jezelf te nemen

Pedicure passend bij jou

Je kunt ook kiezen voor een cosmetische behandeling of ambulante behandeling. Bij een cosmetische behandeling krijg je ook een voetmassage en een fris laagje nagellak, met een flesje die je na de behandeling mee naar huis krijgt. Een ambulante behandeling is een uitkomst als je niet goed ter been bent en het lastig is om naar de salon toe te komen. Dan kan ik bij jou langskomen in Dordrecht om de ontspannende pedicure uit te voeren, met dezelfde kwaliteit als in de salon.

Wat maakt het zo ontspannend?

Ontspanning op zich kan al reden genoeg zijn voor een pedicure. Omdat je even helemaal onder de pannen bent tijdens de behandeling raak je volledig tot rust. Terwijl jij je ontspant geef ik jouw voeten de best mogelijke verzorging. En als jouw voeten weer fijn aanvoelen, zul je merken dat je hele lijf hier profijt van heeft. Je lichaam maakt endorfine aan, een gelukshormoon, waardoor je direct een geluksgevoel ervaart. De vermoeidheid en druk in je voeten, opgebouwd in de wintermaanden, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Tijd voor rust

Plannen aan het maken voor de Kerstvakantie? Je kinderen staan misschien al te trappelen om eropuit te gaan, je wil je familie bezoeken en de tijd nemen voor je eigen hobby’s. Maar vergeet niet hoe belangrijk het is om te ontspannen, zeker nu je daar de tijd voor hebt. Misschien sta je nu nog moe in je schoenen, maar dat hoeft niet lang meer te duren. Een pedicure geeft je vast de ontspanning die je nu goed kunt gebruiken.

Datum: 06 januari 2020