pedicure

Ontstressen bij de pedicure

Herken je dat? Het gevoel dat er niet genoeg uren in een dag zitten. Ze vliegen razendsnel voorbij en zijn gevuld met school, werk, deadlines, koken, sporten en de sportclubs van je kinderen. Als de kinderen op bed liggen, plof je met brandende en tintelende voeten op de bank. Nog héél even op adem komen voordat je zelf ook je ogen dichtdoet. En morgen? Dan begint het ritueel weer opnieuw. Een lekkere voetenbehandeling of pedicure kan je helpen om tussendoor even heerlijk tot jezelf te komen.

Voetzorgen

Wanneer je erg gestrest bent, voel je dit niet alleen in je hoofd. Ook je lichaam reageert op allerlei manieren op de stressprikkels. Zo kun je last krijgen van slaap- en eetproblemen, maar ook van hartkloppingen en prikkelbaarheid. Dat stress een sterk negatief effect op je lichaam heeft, wist je misschien al wel een beetje. Maar wist je dat dat effect zelfs in je voeten merkbaar kan zijn? Ze kunnen extra pijnlijk aanvoelen, erg tintelen of gaan zweten. En dat terwijl ze steenkoud aanvoelen. Geef je voeten daarom ook eens wat extra aandacht met een pedicure!

Pedicure

Hoewel je er misschien niet gelijk aan had gedacht, kan een verzorgende pedicure je helpen om eens lekker te ontspannen. Ik begin altijd met een analyse van je voeten. In een grondige anamnese ga ik op zoek naar eventuele voetproblemen die van belang zijn bij de behandeling. Vervolgens reinig en desinfecteer ik je voeten. Daarna pak ik problemen zoals eelt, likdoorns en ingegroeide en verdikte nagels aan. Aan het eind van iedere voetbehandeling geef ik een korte massage zodat jij en je voeten even tot rust kunnen komen.

Diep ontspannend

Een voetmassage doet niet alleen wonderen voor je voeten, maar voor je gehele gemoedstoestand. In je lichaam hangt alles met elkaar samen en daar horen je voeten natuurlijk ook bij. Doordat ik druk uitoefen op diverse punten op de voet, sturen je zenuwen signalen naar je hersenen. Als reactie daarop maakt je brein endorfine aan. Endorfine is ons gelukshormoon en vermindert eventuele pijn. Ook neemt het gevoel van stress af en kun je even diep ontspannen.

Een voetmassage doet wonderen voor je gehele gemoedstoestand

Nóg meer voordelen

Een voetmassage werkt niet alleen tegen stress, maar kent nog veel meer voordelen:

  • het geeft direct energie
  • het werkt ontgiftend
  • de spieren kunnen ontspannen
  • het zenuwstelsel komt tot rust

Salon aan huis

Na zo’n heerlijke ontspannen voetverzorgingsbehandeling wil jij natuurlijk weten of je thuis ook iets kunt doen om dat gevoel terug te krijgen. HFL Fresh Gel bevordert de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en bijvoorbeeld kramp sneller verdwijnt. Ook een zeurend gevoel en koude of verkleumde voeten en zweetvoeten helpt de gel enorm goed. Een lekkere vochtinbrengende crème maakt je voeten lekker zacht en soepel en geeft je dat gevoel van luxe dat je ook hebt na een bezoek aan de salon.

Ook voor de probleemvoet

Heb jij andersoortige voetklachten? Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid om allerlei probleemvoeten te behandelen. Te denken valt hierbij aan klachten als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Maar ook vervelende kwalen als ingroeiende nagels, schimmelnagels en likdoorns kunnen wij bij Medische Voetzorg Den Bosch goed behandelen.

Datum: 14 mei 2019