voetverzorging

Perfecte voetverzorging met een (doe-het-zelf)pedicure!

Wanneer het lente wordt, mogen de koeien weer naar buiten. Springend, huppelend en rennend gaan ze de wei in om van de frisse voorjaarslucht en knapperige grassprieten te genieten. Je voeten maken eenzelfde soort proces door. De hele winter hebben zij verstopt gezeten in warm en dicht schoeisel. Nu het weer warmer wordt, komen daar eindelijk luchtigere sandaaltjes en (voetverantwoorde) slippers voor in de plaats. Vinden je voeten fijn! Helaas moet je, dankzij de aanwezige eeltplekken en andere onvolkomenheden, constateren dat ze eigenlijk nog niet klaar zijn om zonder gêne het buitenlicht te zien. Met een ‘minipedicure’ thuis breng je daar snel verandering in!

Het begint bij een goede voetverzorging

Als je straks met mooie voeten wilt schitteren, is een goede voetverzorging essentieel. Houd daarom een regelmatige minipedicure thuis. Niet alleen een weldaad voor je voeten, maar ook voor je geest. Sluit jezelf voor een uurtje op in de badkamer, hul jezelf in je zachte badjes, steek wat kaarsjes aan én zet een ontspannend muziekje op. Tijd om te beginnen!

Stap 1: Voetenbad!

Eerst is het tijd voor een voetenbad. Laat je voeten 15 minuten weken in lauwwarm water. Hier kun je een speciale lotion aan toevoegen, zoals de Refreshing Footbath van HFL. Het voetenbad zorgt ervoor dat je gemakkelijk eventuele eeltplekken kunt verwijderen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog lekker ontspannend!

Stap 2: Scrubben en smeren

Nu geef je je voeten een heerlijke scrub, bijvoorbeeld met de HFL Sparkling Scrub. Deze helpt om de eelt te verwijderen. Heb je veel eelt? Gebruik dan een voetvijl om de rest van het gebied te behandelen. Na het verwijderen van eelt is het belangrijk om je voeten te verzorgen met een hydraterende crème, zoals de Luxury Dadi’ Lotion. Deze zorgt ervoor dat je voeten heerlijk zacht blijven, én gaat de vorming van nieuw eelt tegen.

Stap 3: Vergeet ook je nagels niet

Bij een goede voetverzorging hoort natuurlijk ook het verzorgen van je nagels. Het is belangrijk om de lengte van je nagels goed bij te houden. Om te voorkomen dat je nagels splijten of ingroeien, kun je hiervoor het beste een nagelschaartje gebruiken, en ze aan de bovenkant recht afknippen. De randjes kun je gladvijlen met een nagelvijl van kristal. Houd hierbij de natuurlijke vorm van je teen aan. Essentieel is ook het aanbrengen van nagelriemolie op je nagels en nagelriemen: zo ontstaan er geen droge en ruwe plekjes. De heerlijke ‘Dadi’oil’ is hiervoor ideaal!

De juiste voetverzorging is enorm belangrijk voor gezonde voeten en nagels

Stap 4: Maskertijd!

Bij een echte ‘treatment’ kan tot slot een maskertje natuurlijk niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk intensief voetcrèmemasker. Wil je het echt goed aanpakken? Plan dan je minipedicure ’s avonds. Zo kun je na het aanbrengen van het voetenmasker een paar katoenen sokken aantrekken, en het vervolgens een hele nacht laten intrekken. Twee dingen zijn zeker: door de minitreatment ben je zo rozig en ontspannen dat je heerlijk zult slapen. En bij het ontwaken heb je heerlijk zachte voeten!

Stap 5: Het echte werk

Sommige problemen (zoals likdoorns) zijn nou eenmaal zelf erg lastig op te lossen. Daarom gaat er soms niets boven een professionele voetverzorgingsbehandeling. Bovendien heeft de pedicure een kundig oog: zij signaleert eventuele problemen of risico’s. Wat je voeten onder andere krijgen tijdens zo’n behandeling? Je voeten worden goed schoongemaakt, waardoor alle bacteriën maken dat ze weg zijn. Ook worden je nagels bijgewerkt en prachtig gepolijst. Daarnaast worden problemen aangepakt: ingegroeide nagels, eelt, likdoorns en drukplekken. Tot slot volgt een korte massage. Wissel je de minipedicure nou regelmatig af met zo’n professionele behandeling, dan zul jij altijd kunnen pronken met prachtige voeten!

Gratis tip

Enne, dan nog even een gratis tip. Door goed passende schoenen te dragen, kun je eelt en ander leed aan je voeten voorkomen. Twijfel jij over de geschiktheid van je schoenen? Dan kan de pedicure jou schoenadvies geven.

Datum: 27 maart 2019