ingescheurde-nagel

Repareer je ingescheurde nagel met Gellac

Goedverzorgde nagels zien er niet alleen mooi uit, maar ze kunnen ook veel narigheid voorkomen. Toch kan het zijn dat je nagel inscheurt, bijvoorbeeld omdat je je teen ergens tegenaan stoot. Zo’n scheurtje in je nagel is niet alleen vervelend omdat het voor een ladder in je panty zorgt, maar het kan ook verder scheuren en dat kan behoorlijk zeer doen. Gelukkig kan zo’n een ingescheurde nagel meestal gerepareerd worden.

Bescherming

Heb je je trouwens weleens afgevraagd wat de functie van nagels is? De nagels van je vingers zijn tegenwoordig een volwaardig fashion-item en heel handig als je wilt krabben of iets wilt lospeuteren. Maar nagels zitten er vooral om de zenuwuiteinden in de toppen van je vingers en tenen te beschermen. Een scheur in je nagel kan daarom een behoorlijk pijnlijke bedoening zijn.

Scheur

In de meeste gevallen zal het om een horizontale scheur gaan. Je bent ergens met je nagel achter blijven haken en als hij niet te ver inscheurt, zal het niet zeer doen. Het scheurtje kan ook verticaal zijn. Dat is doorgaans veel gevoeliger, omdat de zenuwuiteinden geprikkeld worden. Verticale scheurtjes zie je het vaakst bij teennagels. Ze worden meestal veroorzaakt doordat schoenen teveel druk op de nagels uitoefenen. Zolang die druk niet weggehaald wordt, krijgt de nagel niet de kans om te herstellen.

Pijn

Een ingescheurde nagel zul je het liefst zo snel mogelijk willen herstellen. Zo’n rafelige rand maakt de kans op verder scheuren, en dus flinke pijn, groter maakt. Om de pijn te verzachten en je nagel de gelegenheid te geven om te herstellen, moet er dus zo snel mogelijk ingegrepen worden.

Een ingescheurde nagel zul je het liefst zo snel mogelijk willen herstellen

Gellac

In mijn praktijk Hallo Voet Pedicuresalon krijg ik regelmatig met ingescheurde nagels te maken. In de meeste gevallen kan ik de nagel goed repareren met Gellac. Dit is een nauwkeurig klusje, maar het resultaat is echt heel mooi.

Behandeling

Als eerste moet de nagel grondig ontvet worden. Vervolgens breng ik een primer aan waarna ik met een klein penseel een speciale substantie op de scheur aanbreng. Dit moet eerst onder de UV-lamp uitharden, waarna ik de nagel weer mooi glad en egaal vijl. De behandeling met de primer en de speciale substantie herhaal ik nogmaals, maar nu over de gehele nagel. Vaak werk ik de nagels dan nog af met een mooie kleur naar keuze en niemand die nog ziet dat jouw nagel ingescheurd was.

En nog meer

Je kunt bij Hallo Voet Pedicuresalon ook terecht voor:

  • (medisch) pedicurebehandeling (zowel in de salon als aan huis)
  • de behandeling van ingroeiende teennagels
  • handmassage
  • onderbeen- en voetmassage
  • medical taping bij onder meer hielspoor, hallux valgus (vergroeiing grote teen) en littekens
Datum: 28 september 2019