voetproblemen

Stuur ook je voetproblemen op (een eeuwige) vakantie!

Het is de tijd van de zomer, en daarmee ook van blote voeten! Lekker met je voeten op het vers gemaaide gras of op het warme strandzand. Maar het kan natuurlijk dat jij eigenlijk best baalt van deze ‘blotevoetentijd’. Je hebt bijvoorbeeld last van likdoorns, of van ingegroeide nagels. Of je hebt last van andere voetproblemen waardoor je je voeten ondanks de hitte liever bedekt laat. Gelukkig kun je daar, mét een beetje hulp van een professional, iets aan doen. Zet je slippers alvast maar klaar: ook jij hebt straks weer gezonde en mooie voeten!

Veelvoorkomende voetproblemen!

We trappen af met de likdoorn. Dat zó’n relatief klein plekje zó veel pijn kan veroorzaken… Je herkent de likdoorn aan een cirkelvormige, verhoornde plek tussen je tenen of op je hiel of voetzool. Meestal is de likdoorn geel of wit van kleur, en slechts enkele millimeters groot. Soms zijn de plekken niet verhard, maar juist week en zacht. En dan natuurlijk die onmiskenbare pijn. De pedicure kan die vervelende likdoorn voor je verwijderen. Daarnaast spoort zij de oorzaak van de likdoorn op (komt het door je schoenen misschien?), waardoor jij die vervelende likdoorns voortaan sneller af bent.

Blaren

Het is écht belangrijk om sokken en schoenen in de juiste maat te dragen. Want anders kun je namelijk voetproblemen als blaren oplopen! Is het kwaad al geschied? Bevorder de genezing, en ontsmet de plek met jodium. Ook helpt het om het vocht eruit te drukken. Maak hiervoor een kleine opening aan de zijkanten met een gedesinfecteerde (!) naald, en druk vervolgens met een steriel gaasje het vocht eruit. Let op: verwijder de losse huid niet. Tot slot kun je de blaar strak afplakken met een pleister zonder gaas.

Ingroeiende nagels

Een ingroeiende nagel herken je aan de binnen- of buitenrand die in de huid is gegroeid, en een pijnlijke, rode en gezwollen huid om de nagel heen. Het niet te kort afknippen van je nagels en het dragen van goed passend schoeisel zijn manieren om deze kwaal te voorkomen. Maar als je eenmaal een (beginnende) ingroeiende nagel hebt, dan wil je hier natuurlijk snel van worden verlost. Ga niet zelf ‘dokteren’, maar roep de hulp in van de (medisch) pedicure. Ik geef je een behandeling die de pijn vermindert. Hiervoor maak ik, afhankelijk van de klachten, gebruik van de Arkada-techniek of de Unibrace-techniek. Dit zijn twee technieken die op een effectieve, snelle en veilige de ingroeiende nagel corrigeren, zodat jij snel verlichting voelt. Drastische ingrepen zodat het deels of geheel verwijderen van de nagels is hiermee vaak niet nodig. Uiteraard krijg je van mij ook tips voor mee naar huis, zodat je in het vervolg geen last meer zult hebben van ingroeiende teennagels.

Ga niet zelf ‘dokteren’, maar roep de hulp in van de (medisch) pedicure

Frisse voeten? Tijd voor een behandeling!

Om jouw voeten weer hélemaal fris en gezond te krijgen, is een professionele pedicurebehandeling alles wat er nodig is. Hoewel deze behandeling de ‘Basic Behandeling’ wordt genoemd, staat er heel wat op het programma. Na een desinfectie van je voeten worden je nagels en nagelriemen aangepakt. Deze worden netjes geknipt, gepolijst en verzorgd. Daarna wordt er gekeken naar de problemen: vaarwel eelt, ingroeiende nagels en vervelende likdoorns! Ook kloven worden behandeld. Je wordt dus verlicht van al je voetproblemen, en loopt met mooi verzorgde voeten de deur uit. En door de behandeling te ‘upgraden’ naar de schoonheidsbehandeling, weet je hélemaal zeker dat jij straks vol trots je (mooi gelakte) voeten aan de buitenwereld kan tonen.
Voor op ForYou.nl

Ontmoet Kirsten!

Wil jij ook afrekenen met je voetproblemen? Of heb je gewoon zin in een heerlijk ontspannende voet-behandeling of massage? Kirsten: ‘Voor mij bestaat er geen interessanter beroep dan (medisch) pedicure. Ondanks dat ik de opleidingen tot pedicure en medisch pedicure inmiddels met succes heb afgerond, blijf ik me bezighouden met de laatste ontwikkelingen in het vak. Deze kennis pas ik uiteraard toe in de behandelingen die in aanbied in mijn eigen salon. Het is mijn doel om jou de juiste zorg aan te bieden, zodat jij geen klachten meer ervaart aan jouw voeten. Goed om te weten: als je niet in staat bent om naar mijn salon toe te komen, dan kan ik ook bij jou aan huis komen als ambulant pedicure.’

Datum: 22 juli 2019