breekbare-nagels

Wat kan ik aan die zwakke en breekbare nagels doen?

Heb je je weleens afgevraagd wat de functie van nagels is? Je kunt ermee krabben en pulken, maar ze beschermen ook de zenuwuiteinden in de toppen van je vingers en tenen. Daardoor kan er geen eelt op groeien en behoud je je gevoel erin.

Belangrijke functie

Daar sta je doorgaans niet zo bij stil. Misschien heb jij je nagels slechts beschouwd als leuke accessoires die je leuk bij je outfit kunt laten kleuren. Maar ze hebben dus wel dégelijk een belangrijke functie. De nagels van je vingers zijn doorgaans het hele jaar zichtbaar en daardoor heb je er meer aandacht voor. Je teennagels daarentegen, zijn vaak verstopt in dichte schoenen en warme sokken.

Breekbare nagels

Toch kunnen je teennagels, net als die van je vingers, zwak en breekbaar zijn. Het gevolg is dat ze makkelijk inscheuren en voor vervelende, en vooral pijnlijke, aandoeningen kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk om bij problemen aan je teennagels je voeten te laten behandelen door een goede pedicure.

IBX

Als medisch pedicure kom ik allerlei soorten nagelaandoeningen tegen die soms redelijk eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. In het geval van zwakke en breekbare nagels is een behandeling met IBX een prachtige oplossing. Dit prachtige, uit twee delen bestaande, systeem herstelt de beschadigde nagel van binnenuit en maakt deze sterker.

Het is belangrijk om bij problemen aan je teennagels je voeten te laten behandelen

Keratinecellen

De nagel bestaat uit drie verschillende laagjes. De hoornlaag is de bovenste laag, daaronder ligt de keratinelaag en daaronder bevindt zich de epitheellaag. De meeste middelen die je nagel versterken, komen er als een laagje bovenop te liggen. Het IBX-systeem daarentegen dringt, als enige in zijn soort, de laagjes van de nagelplaat binnen en vormt daar een netwerk tussen de keratinecellen in de nagelplaat. Keratine is een lichaamseigen eiwit dat structuur aan je nagel geeft en voedingsstoffen kan opnemen.

Stevig en flexibel

IBX is dus geen nagelverharder, maar het maakt je nagel steviger en flexibeler. Met het speciale IBX-behandelprogramma heb jij geen last meer van zwakke en ingescheurde nagels. Het mooie aan dit product is dat je het ook gewoon onder gellak kunt gebruiken.

Toepassingen

IBX is een uitkomst:

  • bij gespleten nagels
  • bij ribbels of groeven in de nagelplaat
  • bij afbrokkelende nagels
  • bij zwakke nagels
  • bij trauma nagels
  • als beschermingslaag onder gellak
  • na het stoppen met gel- of acrylnagels
  • bij loskomende nagels
  • bij nagelziektes of -afwijkingen bij onder meer psoriasis of eczeem
Datum: 24 september 2019