wenkbrauw

Een wenkbrauw als een kunstwerkje

Wat een droom: uit bed stappen en zonder een blik in de spiegel te hoeven werpen de deur uit wandelen. Dat hoeft niet een droom te blijven! Met permanente make-up (PMU) is tegenwoordig bijzonder veel mogelijk om jouw natuurlijke schoonheid extra te benadrukken.

Veel ontwikkelingen

Wie denkt dat PMU nog altijd verkleurde blauwe of rode boogjes boven de ogen zijn, of een harde liplijn, die heeft het goed mis. Er hebben ontzettend veel ontwikkelingen plaatsgevonden in zowel de technieken als de pigmenten die gebruikt worden. Daardoor kan PMU, mits het door de juiste persoon gezet wordt, bijzonder natuurlijk ogen.

Technieken

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden ingezet voor verschillende doeleinden.

  • 3D brows (microblading): geschikt voor heel subtiele, natuurlijke wenkbrauwen. Met een naaldje worden heel fijne haartjes getekend tussen de nog bestaande haren of worden geheel nieuwe wenkbrauwen getekend wanneer er geen haargroei (meer) is.
  • Ombre brows: de aanzet van de wenkbrauwen is lichter en luchtiger dan de staart van de wenkbrauw, die meer wordt aangezet.
  • Combi brows: een combinatie van ombre brows en microblading voor een ‘echt’ maar tegelijk vol resultaat.
  • Powder brows: subtiele techniek waarbij het lijkt alsof de wenkbrauwen met een poeder zijn bijgewerkt.

Niet voor iedereen geschikt

Welke techniek wordt ingezet, verschilt van persoon tot persoon. Niet iedere techniek is voor iedereen geschikt. Neem bijvoorbeeld de 3D-techniek, dit is niet raadzaam bij de vettere huid. Daarnaast is PMU vaak het gemakkelijkst te zetten wanneer de huid nog onaangedaan is. De volgende keren zal het pigment meer uit de huid vloeien. Dit is de reden dat wij soms bij het bijwerken voor (een combinatie van) andere technieken kiezen.

Welke techniek wordt ingezet, verschilt van persoon tot persoon

Persoonlijke aanpak

Ook de huidtint is van grote invloed. Ten eerste natuurlijk voor het uitkiezen van de juiste kleuren. Maar ook de textuur van de huid is van belang. Een witte huid is zacht en sponsachtig, terwijl een donkere huid steviger en compacter is. Dit verschil is belangrijk omdat voor een goed, langdurig resultaat de techniek daarop moet worden aangepast. PMU is daarmee altijd een persoonlijke behandeling.

Een kunstwerkje op iemands gezicht

Ook kijken we goed naar de gezichtsvorm, haarkleur en stijl. Het is een vak apart: een schilder zet zijn penseel ook niet willekeurig ergens neer! Bij Farm de Beauty benaderen we het zetten van PMU dan ook precies zo – als het plaatsen van een kunstwerkje op iemands gezicht. Eigenaar Jeanette vertelt dan ook: ‘Ik doe er vaak langer over dan mensen denken, maar ik ben een perfectionist. En uiteindelijk ben ik soms bijna nog blijer met het resultaat dan de klant zelf!’

Voor jou!

Ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is op het gebied van PMU? Bij Farm de Beauty hebben we een grote passie voor mooie wenkbrauwen! Graag adviseren we je over de juiste vorm, kleur en techniek passend bij jouw gezicht en wens. Ook vragen omtrent huidverbetering en gezichtsbehandelingen ben je bij ons van harte welkom!

Datum: 20 juli 2020