permanente-wenkbrauwen

Laat je gezicht spreken met permanente wenkbrauwen

Je hebt het of je hebt het niet: volle wenkbrauwen. Ten minste, dat was altijd zo. Waar we voorheen door epileren wel konden beïnvloeden hoe dun onze wenkbrauwen waren, was het voller maken van de wenkbrauw lange tijd onmogelijk. Natuurlijk boden potloodjes en poeders een oplossing, maar na een douche of flinke regenbui bleef daar helaas weinig van over. Permanente make-up biedt voor iedereen de mogelijkheid om sprekende, mooie wenkbrauwen te krijgen.

Expressie in gezicht

Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor de expressie van het gezicht. Probeer ze maar eens weg te denken, je zou er heel kaal uitzien. Maar wanneer je weinig haargroei hebt, of de haren zeer blond zijn, dan heb je hier van nature mee te maken. En hoewel het door de eeuwen heen ook populair is geweest om heel dunne of praktisch afwezige wenkbrauwen te hebben, is dat vandaag de dag zeker niet het geval. Sinds de opkomst van topmodel Cara Delevigne zijn natuurlijke, volle en wat donkerdere wenkbrauwen aan de orde van de dag.

Zeer natuurlijk

Middels permanente make-up zijn een mooi setje wenkbrauwen bovendien voor iedereen binnen handbereik. En door de nieuwste technische ontwikkelingen kan dat op zeer natuurlijke wijze aangebracht worden. De tijd van verkleurde blauwe of oranje strepen ligt dan ook al ver achter ons. Zowel de pigmenten als de instrumenten waarmee de wenkbrauw wordt aangebracht, zijn enorm verbeterd.

Hairstroke-techniek

Bij Medikos werken de specialisten met een speciale hairstroke-techniek. Hierbij brengen we de pigmenten oppervlakkig in de huid aan. Zo simuleren we kleine haartjes en schaduweffecten voor een natuurlijk effect. Zo bezien is het een veel mooiere methode dan de ouderwets geworden, compacte methode waarbij de wenkbrauw helemaal ingekleurd wordt. Bovendien kan de techniek ook goed ingezet worden als er nog wel wat haren op de wenkbrauwen zitten, aangezien de hairstrokes dan als aanvulling kunnen worden ingezet.

Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor de expressie van het gezicht

Semi-permanent


De pigmenten in de PMU vervagen na verloop van tijd onder invloed van zonlicht en andere factoren. Logisch, want de huidige subtiele technieken brengen het pigment oppervlakkiger de huid in. Dat betekent dat het hier in feite gaat om een semi-permanente oplossing. Het gunstige hiervan is dat wanneer je smaak of haarkleur verandert, je wenkbrauwen ook kunnen meeveranderen. Uiteraard is het mogelijk de wenkbrauwen na verloop van tijd bij te werken.

Veelgestelde vragen


Hoewel PMU steeds bekender is onder de meeste mensen, kunnen er ook onduidelijkheden bestaan. Hierbij antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

  • Is PMU veilig? Ja, de pigmenten en technieken zijn, mits door de juiste persoon gehanteerd, volledig veilig. De GGD stelt hier zeer strenge eisen aan en allergische reacties komen vrijwel nooit voor.
  • Hoe houd je het zo lang mogelijk mooi? Peuter niet aan de korstjes die ontstaan na de behandeling. Smeer goed met SPF om de huid te beschermen. Na vier weken is de huid compleet genezen en kun je er alles mee doen.
  • Na hoeveel tijd moet er bijgewerkt worden? Doorgaans raden we aan iedere anderhalf jaar de wenkbrauwen op te frissen.
Datum: 20 juli 2020