wenkbrauwen

Waarmee laat jij je wenkbrauwen kleuren: met henna of verf?

Ben jij helemaal tevreden over de kleur van je wenkbrauwen? Of zou je ze liever laten behandelen met een andere tint? Er zijn verschillende middelen in de handel om die wens in vervulling te laten gaan, namelijk de klassieke wenkbrauwverf en hennaverf. Maar wat is nu precies het verschil? Na het lezen van dit blog kun je vast een betere keuze maken.

Redenen

Er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn waarom jij ze wilt laten kleuren. De meest voorkomende zijn:

  • je wilt je ze voller laten lijken
  • je wilt een meer open blik
  • je wilt strakke(re) wenkbrauwen
  • je vindt het lastig om ze de juiste vorm te geven
  • je vindt je natuurlijke wenkbrauwen te onopvallend
  • je wilt meer gemak in je dagelijks leven
  • gewoon, om jezelf te verwennen

Puur natuur

Henna is een natuurlijke haarverf. De kleurstof wordt gewonnen uit de bladeren van de hennastruik, in het Latijn ‘Lawsonia Inermis’ genoemd. In tegenstelling tot de klassieke haarverf tast het de structuur van je haar niet aan. Het legt als het ware een beschermend en gekleurd laagje over je wenkbrauwhaartjes. Het is zelfs gezond voor je haar en het geeft het een mooie glans.

Henna brows

Bij het verven van je wenkbrauwen met hennaverf wordt ook je huid mee gekleurd. Het voordeel daarvan is dat je henna brows voller lijken en ook het model mooier uitkomt. De verf op je huid blijft tot ongeveer twee weken zichtbaar, maar aan je wenkbrauwhaartjes blijft de kleurstof tot zes weken zitten.

Classic brows

In tegenstelling tot hennaverf trekt de klassieke wenkbrauwverf wel in je wenkbrauwhaartjes. Natuurlijk komt er ook verf op de huid tussen de haartjes terecht, maar dat is binnen een dag verdwenen. Op de haartjes blijft de verf zo’n vier tot zes weken hechten. Classic brows ogen natuurlijker, omdat je hierbij niet die opvallende look van een geverfde huid hebt, die je bij permanente make-up of bij henna brows ziet.

Wil jij je brows ook on fleek?

Zelf je wenkbrauwen kleuren?

Natuurlijk kun je ze prima zelf kleuren. Let er dan wel goed op dat je wenkbrauwverf aanschaft. Gewone haarverf is absoluut niet geschikt voor je wenkbrauwhaartjes en de huid rond je ogen. Volg nauwkeurig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Perfect gestyled en gekleurd

Het resultaat van zelf verven kan flink tegenvallen wanneer je een kleur hebt gekozen die niet bij de tint van je gezicht past. Daarom raad ik altijd aan om het door een specialist te laten doen. Bij ons in de salon epileren en waxen we je wenkbrauwen ook altijd voordat we met het verven ervan beginnen. Zo ben je ervan verzekerd dat ze voor de eerste paar weken weer perfect gestyled en gekleurd zijn.

Brows on fleek

Wil jij je ook je brows on fleek? En heb je nog geen keuze gemaakt tussen henna brows en classic brows? Geen probleem, daarin kunnen we je adviseren. Direct een afspraak maken? Ook dat kan. Tot gauw!

Datum: 14 juli 2023