werken

Begin het nieuwe jaar met werken vanuit je hart

Iedere dag aandacht geven aan je werk en één voor één alle taken rustig afstrepen. Uitgerust opstaan en rustig ontbijten. ‘s Avonds besteden met je gezin en op tijd naar bed gaan om alles de volgende dag weer opnieuw te doen. Het klinkt allemaal ideaal, maar voor veel mensen is dit slechts een droom. Ik kan je helpen om deze droom de orde van de dag te kunnen maken. Ik ben coach Zacht Werken, waarin ik mensen leer hoe ze vanuit hun hart kunnen werken.

Een nieuwe strijd

De Kerstvakantie was achter de rug, de oliebollen waren achter de kiezen en je begon vol frisse moed aan het nieuwe jaar. Die moed klapte binnen twee weken alweer in elkaar. De uren glippen alweer door je vingers, iedere ochtend is het weer een nieuwe strijd om op te staan. Het is net alsof de Kerstvakantie nooit was geweest. Je begint alweer naar de kalender te kijken. Hoe lang is het nog tot de zomer?

Gevangen in de ratrace

Je kunt besluiten om nu even rust te nemen, er even tussenuit te gaan. De wereld draait alleen ondertussen vrolijk door. Als je weer begint, loop je ineens achter; en probeer het dan nog maar eens in te halen. Het lijkt soms alsof we vooral tegen onszelf strijden. We willen een goede carrière, een leuke partner, een gezin, en alles moet alsmaar beter, sneller en mooier. Via social media, waar we toch allemaal vaak op kijken, zie je het leven van anderen en je kunt niet anders dan jezelf met die anderen vergelijken. Het gras is bij hen altijd groener, en dus strijdt je door.

Werken vanuit je hart

Die ratrace kun je onmogelijk winnen. Je kunt immers niet meer doen wat je kan. Wat dacht je ervan om te besluiten niet langer aan de ratrace deel te nemen? In plaats van elke dag keihard werken ben ik een voorstander van Zacht Werken. Zacht Werken slaat niet op het tempo waarin je alles doet, maar wel op de manier waarop je werkt. Je werkt nog steeds zo hard als je kunt, maar je werkt ook vanuit je hart.

De Zacht Werken methode helpt je om energieker door het leven te gaan

Alles met aandacht

Concreet houdt Zacht Werken in dat je handelt vanuit het nu. Je houdt je niet bezig met alles wat gisteren gebeurde en je focust je niet op alle lastige taken die er nog aan zitten te komen. Het gaat om het moment. Je geeft aandacht aan alles waar je mee bezig bent en staat zo meer in contact met je gevoel. Mijn traject, waarin ik je de fijne kneepjes van Zacht Werken aanleer, bestaat uit vijf keer een lange afspraak waarin ik je persoonlijk ga coachen. We kijken naar alle facetten van jouw leven en naar wat jij nodig hebt om je rust en geluk terug te vinden.

Ook tegen fysieke klachten

Naast coachingsgesprekken vind ik het ook belangrijk dat je van je fysieke klachten af komt. Het kan namelijk zijn dat je in je hele lijf last hebt van de gevolgen van stress en spanning, en last hebt van klachten als hoofdpijn, rugpijn of nekpijn. Daarom geef ik naast de coachingsgesprekken ook shiatsumassages. Deze massages zijn een heerlijke methode om een momentje van rust te pakken en je spieren eindelijk te laten ontspannen. Je zult merken dat de massages ook op lange termijn hun effecten laten zien: je lichaam zal, indien je vaker een massage hebt, steeds vaker die rust terug kunnen vinden.

Energie in je leven

Als je het idee hebt gevangen te zitten in de ratrace en alsmaar door aan het knokken bent tegen taken, deadlines en verwachtingen die je nooit lijkt te halen, kan Zacht Werken voor jou een uitkomst bieden. Je krijgt met Zacht Werken niet alleen meer energie in je leven, je zult ook merken dat je jouw energie steeds meer in je leven wil gaan stoppen.

Datum: 22 januari 2020