burn-out

‘Ach joh, ik ben gewoon een beetje moe’

Ik had mijn diploma van de middelbare school nog niet op zak of ik was al aangenomen op het administratiekantoor. Dat is inmiddels al weer 23 jaar geleden. Er is in die tijd veel veranderd op kantoor. Ik heb zelfs twee keer een reorganisatie ‘overleefd’. En ook al was ik opgelucht dat ik mijn baan nog had, echt leuker werd het er niet op.

Weinig begrip

Thuis ging het ook niet echt lekker. Er waren steeds vaker strubbelingen tussen Gerard en mij. Niet echt heftige dingen, maar ik denk dat hij gewoon niet zoveel begrip meer op kon brengen voor die eeuwige vermoeidheid en vage klachten van mij. Hij had er ook al verschillende keren op aangedrongen dat ik naar de huisarts moest gaan. Maar dat wuifde ik altijd maar weg: ‘Ach joh, ik ben gewoon een beetje moe, daar heeft iedereen toch wel eens last van?’

Onbedaarlijke huilbui

Tot die ene ochtend. Ik stond op het punt om naar mijn werk te gaan, toen ik ineens een onbedaarlijke huilbui kreeg. Ik heb me ziek gemeld en gelijk ook maar even een afspraak met de huisarts gemaakt. Die constateerde burn-outklachten.

Loopbaancoach

Na eerst een paar weken thuis te hebben gezeten, merkte ik dat ik er steeds meer tegen opzag om terug te moeten naar kantoor. Ik wist niet wat ik daar mee aan moest. Ik ben op internet rond gaan kijken en vond informatie over een loopbaancoach. De volgende morgen heb ik direct gebeld voor een afspraak.

Wat past bij mij?

Bij Renate Groenevelt van IDcoach is er een wereld voor me opengegaan. Door haar deskundige en warme manier van coachen zie ik veel beter wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Gedurende het hele proces werd me steeds duidelijker dat het administratiekantoor niet meer bij me paste, maar ook dat ik heel lang over mijn grenzen was heengegaan en moeilijk nee kon zeggen.

‘Door haar deskundige en warme manier van coachen zie ik veel beter wie ik ben’

Nieuwe stappen

Dankzij haar heb ik het aangedurfd nieuwe stappen te zetten. Renate wees me op een regeling waarmee ik me kon laten omscholen. Ik heb dat gedaan en ben voor mezelf begonnen in een vak waar ik mijn creativiteit helemaal in kwijt kan: ik heb nu een eigen bloemenwinkeltje en ik ben helemaal opgebloeid. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk en zit weer boordevol energie. Geweldig!

Hoe eerder hulp, hoe sneller in balans

Vaak ziet je omgeving eerder dat je tegen een burn-out aanzit dan jijzelf. Neem hun signalen daarom serieus. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe sneller je weer in balans bent.

Test, test

Voel jij je nog happy met je baan? Doe de gratis checklist die te vinden is op www.idcoach.nl.

Datum: 30 oktober 2017