communicatie

Goede samenwerking, goede resultaten

Goede communicatie op de werkvloer is erg belangrijk voor een goede samenwerking met je collega’s en goede resultaten voor het bedrijf. Slechte communicatie onderling zal de sfeer en resultaten negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot conflicten op het werk, misverstanden, onnodige fouten, onderlinge irritaties en verwijten, afnemend werkplezier en ontevreden interne en externe klanten. Is een cursus dan niet iets voor jou en je bedrijf?

Communicatie

Beter communiceren begint met de acceptatie dat wij allemaal van elkaar verschillen. Hoe meer mensen van elkaar verschillen, hoe sneller we elkaar verkeerd begrijpen. Het kost waarschijnlijk inspanning om je collega te begrijpen die zo anders is dan jij. We denken snel ‘waarom doet die collega zo moeilijk’, of ‘wat is ze weer kortaf’, of juist ‘nou stoort hij me al voor de zoveelste keer vandaag, terwijl ik echt even iets af moet maken’. Terwijl iedereen eigenlijk graag begrepen wil worden. Begrip is trouwens niet hetzelfde als ‘Ik ben het met je eens’. Je hoeft niet bevriend te zijn met de ander om elkaar te begrijpen. Kiezen voor begrip vergroot het onderlinge vertrouwen en dat is de basis voor een plezierige communicatie.

NLP

Om effectiever te communiceren en om gedrag te kunnen veranderen moeten we eerst weten hoe communicatie werkt. De methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kan daarbij helpen. De term NLP staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren. Vijf ultieme NLP technieken zijn:

  • rapport (snel met iemand op dezelfde golflengte zitten)
  • dissociatie (koppeling tussen de situatie en negatieve emotie loskoppelen)
  • herkadering (negatieve situaties vanuit een ander perspectief bekijken)
  • veranderen van overtuigingen (verandering van hoe we over onszelf, anderen en de wereld denken)

Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

Beter communiceren met collega’s kun je leren tijdens de Business NLP Training van Kies Koers

Training

De 6-daagse Business NLP Training bij Kies Koers opleidingscentrum en coachingspraktijk richt zich op het leren toepassen van NLP-technieken in een professionele setting. Het is goed om deze training met al je collega’s te volgen. Dit genereert namelijk voor de hele afdeling een gezamenlijke focus. De deelnemers kunnen elkaar feedback geven in een veilige omgeving. Door middel van dialoog en training leer je professioneel te communiceren met elkaar.

Doel

Na afloop van de 6-daagse Business NLP Training hebben de deelnemers meer inzicht in hun verbale en non-verbale communicatie. Je verbetert je communicatie en zal zo makkelijker met je collega’s op kunnen schieten. Je leert op verschillende lagen communiceren. Dat wil zeggen dat je de feiten en inhoudelijk gegevens goed kan overdragen aan bijvoorbeeld de klant. Op deze manier sluit je ook beter aan op wat de klant van jou wil. Na de training hebben de deelnemers ook hun eigen unieke kwaliteiten ontdekt en hebben ze kennis van de toepassing van de verschillende technieken.

Op maat gemaakt

Het programma van de 6-daagse Business NLP Training bestaat uit drie modules van twee dagen. De onderwerpen gaan over het (on)bewust sturen van je gedrag, veranderingen bij mensen en wat maakt dat je doet zoals je doet? Wil je een training op maat gemaakt, dan kan je contact opnemen met Kies Koers. Ook de verschillende data en de investering kun je terugvinden op de website.

Datum: 16 januari 2019