werken

Hard werken? Zacht werken!

Toen je wat jonger en een arme scholier of student was, keek je uit naar het verantwoordelijke volwassenenbestaan. Maar nu puntje bij paaltje komt, merk je dat er wel héél veel verantwoordelijkheden op jouw bordje liggen. Na je werk race je direct naar huis om te koken en de was te doen, en ren je je weer de deur uit naar die ouderavond op de school van je kind. ’s Avonds plof je uitgeput in bed. Dit is het moment dat je gedachten met je op de vrije loop gaan. Je ziet jezelf luieren op een tropisch eiland, of tot bloei komen in een baan die hélemaal bij je past. Maar voorlopig blijft het maar dromen. Want helaas: op jouw to-do-list is geen ruimte voor dingen als je passies najagen, ‘me-time’ en genieten ingecalculeerd.

Gaat dit over jou?

Komt het hierboven geschetste scenario jouw bekend voor? Dat is eigenlijk helemaal niet zo gek. De hedendaagse prestatiemaatschappij is immers zó ingericht dat we onszelf een slag in de rondte werken. Elke dag rennen we van onze baan naar ons gezin, onze vrienden en de school van de kinderen. Tussendoor ‘moet’ je ergens óók nog naar de supermarkt en de sportschool, en wacht het huishouden op je. Geen enkele seconde staan we stil bij wat we nou eigenlijk zelf voelen, denken en willen. Bovendien laten we op social media anderen in de waan dat we alles goed voor elkaar hebben, en allemaal dolgelukkig zijn. Maar we weten maar al te goed dat dit slechts schone schijn is. Want door die ratrace die nooit lijkt te stoppen, voelen we ons continu uitgeput en uitgeblust. Voor wie doe jij dit eigenlijk?

Beeld het jezelf eens in

Neem toch even één moment om je ogen te sluiten, en jezelf in stilte de volgende scenario’s in te beelden. Hoe zou het zijn als je het gevoel zou hebben dat je alle tijd van de wereld zou hebben? Hoe lijkt het je om weer te kunnen dromen en wensen, en óók de stappen te kunnen zetten om die te realiseren? Hoe zou je het vinden om je grenzen aan te kunnen geven, en de tools te hebben om jezelf tot rust brengen in drukke tijden? Nu we toch bezig zijn: wat zou je ervan vinden als ‘gewoon goed’ ook goed genoeg is? En dat je éindelijk het gevoel hebt dat jijzelf aan het roer staat, in plaats van het gevoel dat je geleefd wordt.

Van hard werken naar Zacht Werken

Geef toe: dat klinkt allemaal best goed. Maar misschien ook een beetje onwennig. Je bent immers gewend om door te buffelen en jezelf te blijven pushen. Oók al heb je er eigenlijk de energie er niet voor. Om de scenario’s in de bovenstaande alinea tot werkelijkheid te brengen, is er iets anders nodig. De oplossing? Door kennis te maken met de tegenhanger van hard werken: Zacht Werken! Door Zacht Werken verandert je mindset compleet. In plaats van dat je je laat meevoeren door de dagelijkse ratrace, leef je bewust in het ‘hier en nu’. Doordat jij zélf bewust kiest waar je tijd en aandacht aan besteed, krijg je eigenlijk meer gedaan dan voorheen. Daarnaast kun je ook meer aandacht besteden aan je dromen en wensen, en ga je actief bezig met het zoeken naar een antwoord op de ó zo belangrijke vraag: ‘Wat vind IK nou belangrijk in het leven?’

De Zacht Werken methode helpt je bij het veranderen van je mindset

Maar hoe dan?

In het programma dat ik als Zacht Werken coach aanbied, ga ik intensief met jou aan de slag om jou de vaardigheden te leren waarvan jij je hele leven lang lol hebt. Dankzij alle aangereikte tools voel jij je weer mens, in plaats van een robot die op de automatische piloot bezig is om alles op het to-do-lijstje af te vinken. Je leert tijd te maken: doordat je alles doet met de aandacht die het verdient, krijg je meer gedaan. Om dit voor elkaar te krijgen, ga ik vooral aan de slag met connectie tussen jouw lichaam en geest. Ik geef je simpele maar krachtige oefeningen en tools waarmee je kan ontspannen (zoals heerlijke Shiatsu massages) en waarmee je je mindset kunt veranderen. Je zal onder andere de magie van de tijd ontdekken, en je gaat werken op een manier die bij jou past: zonder werkdruk en stress. Ook kijken we samen naar jouw (op de achtergrond geraakte) dromen: hoe kunnen we die in kleine stapjes realiseren?

Voor jou!

Júíst als je denkt: ‘Maar daar heb ik het toch veel te druk voor!’ dan is nú het moment om met Zacht Werken aan de slag te gaan! Waarom zou je nog langer worstelen als je ook een stap kunt zetten? Het is ook een optie om eerst kennis met mij te maken vóórdat je aan het programma begint. Dat kan op een laagdrempelige, ontspannende manier: door een heerlijke Shiatsu-massage te boeken in mijn praktijk De Koning te Rijk, Shiatsu Therapie, Massage & Zacht werken® Coaching. Als Zacht Werken-coach en Shiatsu-masseuse werk ik holistisch. Dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht of je problemen kijk, maar naar je gehele persoon. Hierbij speelt de wisselwerking tussen je lichaam en geest een grote rol, net zoals beweging, leefstijl en je mindset. Als jij hier voor openstaat, kan ik je ook over al deze aspecten advies geven. Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik informeer je graag naar alle mogelijkheden.

Datum: 18 maart 2019