baan

Hoe blij ben jij met je huidige baan?

In de loop van de tijd kunnen omstandigheden en interesses veranderen. Neem nu je baan bijvoorbeeld. Ooit begon je er vol enthousiasme aan, maar na een fusie en een reorganisatie is jouw functie helemaal veranderd, mis je werkplezier of werkvreugde en beleef je weinig plezier meer aan je werk. De uitdaging en afwisseling zijn weg of misschien is je huidige baan zelfs wel te belastend voor je. Wellicht is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Een loopbaancoach kan jou daarbij helpen.

Loopbaancoaching

Een loopbaancoach kan je namelijk helpen een keuze te maken. Je hebt op dit moment immers nog geen idee wat je zou willen gaan doen. Maar één ding weet je zeker: je zou dolgraag weer dat enthousiasme van voorheen voelen en elke dag met plezier naar je werk toegaan. Er weer voldoening uithalen.

Professional

Loopbaancoaching is altijd een maatwerktraject. Geen mens is immers hetzelfde. Ieder heeft zijn of haar eigen talenten, kwaliteiten, vaardigheden en wensen. Daarom gaan we samen aan de slag om te ontdekken wat voor jou geschikt en reëel is. Als professionele, Noloc erkende loopbaanadviseur, ben ik speciaal opgeleid om jou hierbij te helpen. In principe mag iedereen zich (loopbaan)coach noemen, het is een onbeschermd beroep, maar het Noloc-keurmerk verzekert jou ervan dat je met iemand te maken hebt die hiervoor speciaal is opgeleid en wiens kennis en vaardigheden iedere drie jaar opnieuw worden getoetst.

Wellicht is het tijd om een nieuwe weg in te slaan

Vier fases

Het loopbaantraject kan worden onderverdeeld in vier delen. In het eerste deel van het traject is aandacht voor jou. Wie ben jij? Wat motiveert jou in zowel je werk als privé? Vervolgens gaan we onderzoeken wat jij nu precies wilt, zodat we meer zicht krijgen op de vraag naar welke mogelijke taken, functies en organisaties jouw voorkeur uitgaat. In het derde deel van het traject gaan we op zoek naar wat jij kunt. Wat heb je tot nu toe allemaal gedaan? Aan de hand van jouw beroepsmatige eigenschappen én je persoonlijke voorkeuren kijken we welke functies en organisaties bij jou passen. Om direct al een stap in de goede richting te maken, worden een passend cv, LinkedIn-profiel, functiezoekprofiel en een actieplan opgesteld. Als dat allemaal is afgevinkt, ben je klaar voor het laatste en vierde deel: je gaat actief op zoek naar een nieuwe job.

Actie!

Natuurlijk ondersteun en adviseer ik je ook daarin. Samen bespreken we je motivatiebrieven en je cv, bereiden we je netwerk- en sollicitatiegesprekken voor en maken we een concrete planning van activiteiten. Aan het eind van het traject heb je genoeg zelfvertrouwen en handvatten om actief op zoek te gaan naar die droombaan waar je weer energie van krijgt, kun je op een goede manier afscheid nemen van je oude werkplek én heb je weer pretlichtjes in je ogen als je gaat solliciteren!

Datum: 25 maart 2021