arbeidsmarkt

Krijg inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt

Wist je dat je als werkende of werkzoekende vanaf augustus 2020 tot uiterlijk begin 2021 een kosteloos ontwikkeltraject kunt volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur? Marianne Kremer ís zo’n gekwalificeerd loopbaancoach en zij kan je helpen je te (her)oriënteren op je actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Nieuwe kansen voor iedereen

Om de arbeidsmarkt in de coronacrisis zoveel mogelijk op peil te houden, heeft de rijksoverheid de NOW-regeling gelanceerd: ‘Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid’. Sinds 6 juli hebben werkgevers een tweede noodpakket kunnen aanvragen: de NOW 2.0. Dit is er enerzijds op gericht om zoveel mogelijk banen te behouden en anderzijds om mensen zich te laten aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Iedereen, werkenden én werkzoekenden in de leeftijd van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd, krijgt de mogelijkheid aangeboden om voor behoud van werk een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen.

Drie gratis sessies

Dat ontwikkeladvies is een onderdeel van het crisisprogramma ‘NL Leert Door’. Als gekwalificeerd loopbaanadviseur kun je bij mij een afspraak maken voor drie sessies. De administratieve en financiële afwikkeling met de overheid wordt verder door mij geregeld. Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het jou dus helemaal niets!

Persoonlijk ontwikkelplan

Aan de hand van de door jou ingevulde arbeidsmarktscan en mijn gesprekken met jou maak ik een persoonlijk ontwikkelplan. Het persoonlijk ontwikkelplan bevat concrete actiepunten. We kunnen het bijvoorbeeld hebben over:

  • jouw loopbaan tot nu toe en hoe je verder wilt en kunt.
  • inzicht in je talenten en ambities en jouw kwaliteiten.
  • wat voor passende scholing, opleiding of training je kunt doen.
  • welke beroepen nu kansrijk zijn, zowel in loondienst als zzp’er, aan de hand van de arbeidsmarktscan.
  • het optimaliseren van je cv, LinkedInprofiel en je sollicitatie-/motivatiebrief.
  • hoe je kunt omgaan met stress en onzekerheid over werk.

‘Ik heb een bredere kijk gekregen op de mogelijkheden binnen mijn werk en de kansen op de arbeidsmarkt’

Inzicht en vertrouwen

Een ontwikkeladvies levert je dus tips en vertrouwen op om nieuwe stappen te zetten. Je krijgt meer inzicht in je talenten en ambities, in wat jij belangrijk vindt in je werk en inzicht in jouw kansen op de huidige, onzekere arbeidsmarkt. Daarnaast krijg je een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan, handvatten en tips om nieuwe stappen te zetten. Zoals een deelnemer vorig jaar zei: ‘Ik heb een bredere kijk gekregen op de mogelijkheden binnen mijn werk en de kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast heb ik mijn cv goed op orde gekregen.’

Week van de Loopbaan

Wist je trouwens dat ik van 14 tot en met 19 september ook meedoe aan de Week van de Loopbaan? Als werkende, werkzoekende of werkgever kun je in deze week gratis en vrijblijvend advies inwinnen. Het eerste uur loopbaancoaching is dan namelijk gratis, zodat ik je alvast een duwtje in de goede richting kan geven, adviseren binnen welke branches jij je kunt gaan oriënteren of je tips geven over welke netwerkgesprekken je kunt aangaan. En mocht je een ontwikkeladvies te uitgebreid vinden, dan maak je toch gewoon alleen gebruik van dat gratis gesprek van een uur? Is het tijd voor verandering? Grijp dan nú je kans!

Datum: 31 juli 2020