lashlift

Een lashlift? Weet wat je wel en niet moet doen!

Je zit er al een tijdje over na te denken: een lashlift. Op het internet zijn er zoveel jaloersmakende wimpers te vinden. En, om eerlijk te zijn, hoe lekker is het om in de ochtend niet meer in de weer te hoeven met een wimperkruller? Je besluit een afspraak te maken en kijkt uit naar de behandeling. Maar hoe zit het eigenlijk met de nazorg?

Resultaat behouden

Je loopt de salon uit met een glimlach. Eindelijk hoef jij niet meer continu in de weer met een wimperkruller in de ochtend. In de auto bekijk je je lashlift nog eens goed in de spiegel. Sprekende ogen, dat kun je wel zeggen! Je eigen wimpers zijn nu voor ongeveer zes weken gekruld. Maar om dit resultaat zo lang mogelijk mooi te houden, is het goed om op de hoogte te zijn van de do’s en don’ts. Hieronder hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet.

Do: voorzichtig zijn met je wimpers

Na de behandeling gaan je wimpers misschien een beetje aan elkaar kleven. Je hebt de neiging om ze uit elkaar te halen, maar het is belangrijk om ze zo weinig mogelijk aan te raken. Na de eerste 24 uur mag je ze voorzichtig uit elkaar borstelen. Zorg verder dat je niet veel in je ogen wrijft. Hoe liever je bent, hoe langer de lift blijft zitten.

Don’t: in de eerste 24 uur water opzoeken

Eigenlijk zijn de eerste 24 uur het cruciaalst. De vloeistoffen werken namelijk dan goed in en zijn nog kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Zo ook voor water! Stap daarom niet onder de douche in deze uren of naar de sauna gaan. Ze mogen op geen enkele manier nat worden. Je loopt dan risico dat ze gaan zakken en de krul vervaagt.

In de auto bekijk je je lashlift nog eens goed in de spiegel

Don’t: make-up gebruiken

Hetzelfde geldt bij make-upgebruik. Het is begrijpelijk dat je je gekrulde wimpers wilt accentueren met een likje mascara. Maar naast dat de krul hierdoor kan vervagen, kan het ook je ogen irriteren. Na twee dagen is de kust veilig om make-up op te doen en ook af te halen met een remover of een wimperserum- of olie te gebruiken.

Do: wimperserum aanbrengen

Wanneer de kwetsbaarste uren voorbij zijn, is een wimperserum gebruiken een ‘do’. Het kan namelijk een effectieve voedende werking hebben voor je wimpers. Je wimpers worden hierdoor alleen maar langer. Breng het serum voorzichtig dagelijks aan met een borsteltje. Daarna geldt weer: laat je wimpers zoveel mogelijk met rust.

Benieuwd?

Een lashlift vergt eigenlijk maar weinig verzorging. Toch is het goed om rekening te houden met de genoemde do’s en don’ts. Lijkt een lashlift jou wel wat? Bij Xanne’s Beautysalon helpen we je graag verder. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak.

Datum: 09 juli 2023