glasvezel

De belangrijkste voordelen van glasvezel

Als je iets op het internet wilt downloaden, duurt het soms uren voordat de download klaar is. Ondertussen kun je geen gebruik maken van je laptop, wat voor de nodige frustraties zorgt. Gelukkig kan dit probleem nu opgelost worden. Glasvezel zorgt er namelijk voor dat de download binnen een mum van tijd afgerond is! Hieronder vertellen we meer over alle voordelen van internet via glasvezel!

Zeer snel

Glasvezel vergelijken is allereerst een goed idee omdat hiermee zeer snel internet mogelijk is. Ten opzichte van de andere opties heeft glasvezel simpelweg een veel hogere potentiële internetsnelheid. Dat zorgt ervoor dat je serie op Netflix altijd in Full HD te zien is, terwijl je ook snel een game kunt downloaden op je laptop. Ondertussen kan iemand anders in je huis bijvoorbeeld naar muziek op Spotify luisteren. Vergelijk internet providers en kies voor een glasvezel abonnement als je geen gedoe wilt in je huis rondom het internet!

Erg stabiel

Glasvezel is echter niet alleen zeer snel, het is ook nog eens extreem stabiel. Bij andere internetverbindingen merk je nog wel eens dat de kwaliteit verslechtert en vervolgens weer verbetert. Bij glasvezel is dit vrijwel nooit het geval. Dit komt onder meer doordat de verbinding niet verstoord wordt door externe factoren. Het internetgedrag van je bovenburen speelt bijvoorbeeld geen rol, net als de afstand tot de wijkcentrale. Je internetconnectie is hierdoor erg betrouwbaar en dus ook stabiel.

Uploadsnelheid hetzelfde als downloadsnelheid

Andere internetverbindingen staan erom bekend dat ze relatief snel dingen downloaden, maar ontzettend slecht zijn in het uploaden van bestanden. Bij glasvezel is dit niet het geval en dat is maar goed ook. De uploadsnelheid is bij glasvezel namelijk precies hetzelfde als de downloadsnelheid. Hier zit vrijwel geen verschil in! Als je bijvoorbeeld een graphic designer bent, zul je deze functie van glasvezel erg waarderen. Hierdoor duurt het namelijk maar een paar minuten voordat je je creaties naar je klant hebt gestuurd, wat bij andere internetconnecties juist uren kan duren.

Hoge kwaliteit

Tegenwoordig kijken steeds meer mensen televisie via het internet. Het is dan wel belangrijk dat de verbinding continu goed loopt. Een internetconnectie van hoge kwaliteit is dus cruciaal, wat je zeker krijgt als je voor glasvezel kiest. Het beeld op je tv zal hierdoor helder zijn en ook nog eens zeer soepel lopen. Je zult tijdens een voetbalwedstrijd of serie dus alle details nauwkeurig zien door het glasvezel!

Datum: 19 januari 2023