kraan

Eerste hulp bij het uitzoeken van beste kranenmerk

Wie online op zoek is naar een nieuwe kraan voor in de keuken, badkamer of het toilet kan waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Er bestaan niet alleen ontelbaar veel A-kranenmerken, maar per merk zijn er ook nog eens tientallen kranen beschikbaar. Tijd om jou als consument eens bij de hand te nemen: tijd voor eerste hulp bij het uitzoeken van het beste kranenmerk.

Enorm veel keuze in kranenmerken

Zodra jij een nieuwe badkamer of keuken plaatst, wil jij die natuurlijk tot in de puntjes afwerken. Waar je het misschien in eerste instantie niet verwacht, speelt een geschikte kraan van het beste kranenmerk hier een hele belangrijke rol. Kranen zijn nu eenmaal onmisbaar in een dergelijke ruimte. Ook kun je met enkel een nieuwe kraan een hele frisse nieuwe look creëren. Alleen, waar kies jij voor? Een klassieke kraan, of toch eerder een design kraan volgens de laatste trends? We lichten drie verschillende merken uit om de keuze wat te vergemakkelijken: Meir, Grohe en Hotbath.

Grohe: bekend kranenmerk

Laten we in deze vergelijking beginnen met misschien wel het bekendste merk: Grohe. Dit Duitse merk bestaat al sinds 1911 en verkoopt zijn kranen wereldwijd al op meer dan 120 markten. Door deze jarenlange ervaring staat Grohe bekend als een zeer betrouwbaar kranenmerk met een uitgebreid assortiment. De garantie bij dit merk bedraagt minimaal 2 jaar en wordt onder (strenge) regels verlengd tot 10 jaar. Een Grohe kraan kies je als je van een strak ontwerp houdt. De kranen van Grohe laten zich in de regel als ‘klassiek’ bestempelen: verchroomde kranen met een ronde uitloop. Daar is uiteraard niks mis mee, maar voor een echte eyecatcher kun je beter verder kijken.

Volgens de laatste trends met Hotbath

Hotbath is dan weer een voorbeeld van een kranenmerk waar je wél kunt aankloppen voor een opvallende kraan volgens de laatste trends. Als het gaat om de beste kranenmerken, dan staat Hotbath als stijlvolle optie hoog in de lijst. Dit kranenmerk kenmerkt zich door een zeer stijlvolle afwerking met oog voor detail. Mat zwart; glanzend koper; of een badmengkraan met cascade-uitloop: niets is Hotbath te gek. Dit is (helaas) ook terug te zien in de prijs voor een kraan van dit merk. Waar voor een Grohe-kraan vaak geen grote investering nodig is, hangt er een beduidend flinker prijskaartje aan een kraan van Hotbath.

Met Meir the best of both worlds

Een kraan van geweldige kwaliteit én een smaakvol ontwerp? Kijk dan zeker eens bij de kranen van Meir rond. Mogelijk is dit namelijk voor jou het beste kranenmerk. Meir heeft een zeer breed assortiment met ronde, maar ook bijvoorbeeld vierkante kranen. Zoek jij een trendy zwarte kraan of zwarte doucheset? Voor een vriendelijkere prijs dan Hotbath biedt Meir een minstens zo’n mooie kraan. Alle kranen worden gemaakt van DZR-messing, waarvan het overtollige materiaal voor 100% wordt gerecycled. Daarbij krijgen alle kranen hun mooie kleur door een proces dat galvaniseren heet. Galvanisatie zorgt voor een harde laag metaal op het product en is slijtvaster dan het traditionele spuiten of poedercoaten van kranen. Verzekerd van hun kwaliteit, geeft dit Australische kranenmerk 10 jaar garantie op de afwerking van het hele assortiment.

Hopelijk weet jij nu iets beter welke keuzes je kunt maken als het op kranen aankomt en vind jij het beste kranenmerk voor jouw wensen. Klassiek, strak of betaalbaar: het is allemaal mogelijk.

Datum: 19 maart 2021