besparen

Geld besparen op je verhuizing? Dat doe je zo

Bij het kopen van een nieuwe woning heb je te maken met diverse kosten. Maar met alleen het kopen van een woning ben je er nog niet, want ook het verhuizen moet nog gebeuren. Om hier niet al te veel geld aan kwijt te zijn, is het goed om te weten hoe je geld kunt besparen op je verhuizing. Om jou op weg te helpen zetten wij hieronder hoe je dit het beste aanpakt!

Doe oude spullen weg

Een goede manier om geld te besparen op de verhuiskosten, is door oude spullen weg te doen. Hoe meer inboedel je hebt om te verhuizen, hoe meer verhuisdozen je moet kopen of hoe meer geld je betaalt voor het inschakelen van experts. Het is zonde om overbodige spullen mee te nemen van je oude naar je nieuwe huis. Neem daarom afstand van oude spullen die je niet meer gebruikt. Het is mogelijk om deze spullen weg te gooien, maar echt duurzaam is dit niet. Als je graag je steentje bijdraagt aan een beter milieu, is het een betere keuze om de spullen te verkopen of te recyclen.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Heb je besloten om sowieso een verhuisbedrijf in te schakelen voor jouw verhuizing? Dan is het goed om offertes van verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Het is namelijk goed mogelijk dat het ene bedrijf een stuk goedkoper is dan het andere bedrijf. Doe onderzoek naar welke bedrijven er allemaal zijn en vraag een offerte op bij de organisaties waar je het beste gevoel bij hebt. Door deze offertes krijg je een beter beeld van wat zij te bieden hebben en dus ook wat voor jou het voordeligst is.

Zorg er wel voor dat wanneer je offertes van verschillende organisaties opvraagt, je goed aangeeft wat je nodig hebt en wat je wensen zijn. Ga je waardevolle spullen als een wasmachine verhuizen en heb je hulp nodig bij het inpakken van je spullen of doe je dit zelf? Deze punten zijn van invloed op de prijs. Probeer daarom in de offertes al zo nauwkeurig mogelijk te zijn in wat je nodig hebt en van hen verwacht.

Het is zonde om overbodige spullen mee te nemen van je oude naar je nieuwe huis

Verhuis op een doordeweekse dag

Geld besparen op je verhuizing doe je ook door te verhuizen op een doordeweekse dag. Als je van plan bent om hulp in te schakelen van een verhuisbedrijf en graag in het weekend wilt verhuizen, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met extra toeslag. Helemaal niet gek natuurlijk, aangezien weekenddagen populair zijn voor een verhuizing. Hoewel het voor de hand ligt dat hier een toeslag voor wordt berekend, is het natuurlijk niet fijn als je niet al te veel geld wilt spenderen aan het verhuizen. Daarom is verhuizen op een doordeweekse dag verstandiger, want dit is vaak goedkoper. Doe het ook buiten de vakantieperiodes om.

Met deze tips is het mogelijk om geld te besparen op je aankomende verhuizing. Zo houd je geld over die je vast goed kunt gebruiken voor je gloednieuwe huis!

Datum: 17 oktober 2022