Keukenadvies

‘Als de klant blij is, zijn wij dat ook!’

Misschien ben je al een tijdje uitgekeken op je keuken en ben je toe aan iets nieuws. Of je hebt een nieuw huis gekocht, maar de keuken is jou een doorn in het oog. Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Maar waar begin je?

 

Wat voor keuken?

Natuurlijk heb je al best een idee over wat een goede keuken moet zijn. Functioneel, stijlvol en vooral passend bij jouw leven. Maar daarbinnen bestaan nog enorm veel opties en variaties. Waarom zou je dan niet eens kiezen voor iets heel anders? Iets wat uniek is, en helemaal bij jou past?

Keuken op maat

Siebe Maakal zit al 25 jaar in het keukenvak, waarvan de laatste vijf jaar als ontwerper met zijn Keukenhuis Lemmer. Het is zijn ambitie om voor elke klant een keuken op maat te maken. Daarvoor werkt hij samen met Italiaanse leveranciers. ‘Italianen zijn echte trendsetters, ook in kleurgebruik. De leveranciers waarmee ik samenwerk zijn gespecialiseerd in het maken van mooie keukens van hoge kwaliteit zonder dat de klant daarvoor de hoofdprijs betaalt. Ze vinden de aandacht voor design vanzelfsprekend en denken met me mee over de mooiste keuken voor mijn klant. Ikzelf ben daarentegen meer praktisch ingesteld. Die combinatie levert voor de klant een droomkeuken op!’

Hoe gaat Keukenhuis Lemmer te werk?

Siebe: ‘Om te ontdekken wat nu écht de vorm en functie van je nieuwe keuken moet worden, willen we je graag beter leren kennen. Waar hou je van, wat vind je belangrijk en hoe wordt de keuken gebruikt? Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden, helpt het enorm als je een plattegrond meebrengt, foto’s of een filmpje van je interieur, of misschien zelfs een moodboard. Als we vervolgens in de showroom alle opties zoals apparatuur, opstelling, werkblad en kleurstelling hebben afgewogen, kan het creatieve proces beginnen en ontstaat er een concept-ontwerp. In dit ontwerp is nog van alles mogelijk, maar het geeft je een goed beeld van de opstelling en mogelijkheden. Nadat we samen alle details van het concept-ontwerp hebben doorgenomen, ontstaan een definitief ontwerp en prijs, en is je droomkeuken een feit.’

Het kenmerk van Keukenhuis Lemmer

Siebe vervolgt: ‘Wat ons kenmerkt, is dat wij ook echt kijken naar hoe de keuken in het huis zou passen. Dat wordt naar mijn mening net wat te weinig gedaan. Wij kijken als bedrijf net wat verder dan alleen naar de keuken. We proberen ook net die informatie te geven, waar de klant nog niet over heeft nagedacht. Eigenlijk ontwerp ik keukens op een manier waar de klant nog niet aan heeft gedacht. Hun eerste reactie is dan ook vaak verbaasd: ‘Kan dit in ons huis? Dat had ik nooit gedacht!’, zeggen ze dan. De klant beslist uiteindelijk nog altijd zelf, maar ik probeer ze wel zo goed mogelijk op weg te helpen. Maar als de keuken eenmaal geïnstalleerd is en als de klant is er blij mee, dan zijn wij als bedrijf ook pas echt blij!

Veel meer dan alleen keukens!

Zien en voelen

In de showroom van Keukenhuis Lemmer kun je de kwaliteit van de Italiaanse keukens zien en voelen. Omdat Siebe veel onderweg is, is het aan te raden om een afspraak te maken voor een bezoek, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan.

Word geïnspireerd

Weet je niet meer welke keuken bij jou past en zou je daar graag meer uitleg over willen? Dat kan! Laat je inspireren door de afgestudeerde binnenhuisadviseur van Keukenhuis Lemmer. Zij weet alles van de nieuwste keukentrends en wil niets liever, dan jou dan over informeren.

Expert aan het woord: interieuradviseur Jade

Jade zit in haar laatste maand van haar opleiding Interieuradvies. Door het stage lopen dat ze heeft gedaan tijdens haar studie, heeft zij ontzettend veel ervaring opgedaan op het gebied van interieur. Zij weet dus als geen ander hoe je je interieur op elkaar kunt laten aansluiten, en dus ook je keuken. Jade weet alle ins en outs van de nieuwe woontrends. Jade: ‘Voor mij is het belangrijk dat ik kan helpen om mensen een fijn thuis te geven en dat ze met een fijn gevoel door hun huis lopen. Daarbij is hun eigen smaak leidend en kan ik daarbij meedenken en ondersteunen.’

Niet alleen gespecialiseerd in keukens

Naast dat Keukenhuis Lemmer alles van keukens weet, is het bedrijf sinds kort ook gespecialiseerd op het gebied van badkamermeubelen. Keukenhuis Lemmer biedt badkamermeubelen aan van het Italiaanse merk Novello. De lijnen Oblon, Canestro en Complements zijn in de showroom te zien.

 

Datum: 25 maart 2022