kunstgras-tuin

Kunstgras voor je tuin, een mooie aanwinst!

Wil je binnen een dag kunstgras leggen rondom je huis? Wil je het mooi en vakkundig laten doen door vakmensen met jarenlange ervaring? Om je tuin een nieuwe look te geven is kunstgras een mooie optie en zal je versteld staan van het resultaat. De uitvoering zelf is vaak binnen een dag afgerond, zodat jij en je familie direct kunnen genieten van je nieuwe aanwinst in de tuin, op het balkon of zelfs op het dakterras!

Het leggen van het kunstgras in een stappenplan

Het leggen van het kunstgras bestaat uit drie stappen. Namelijk het afgraven van de ondergrond en de restanten ervan verwijderen. Vervolgens het gereed maken van de ondergrond voor kunstgras en als laatste het aanleggen van het kunstgras. De eerste twee fasen kan je zelf uitvoeren waardoor je geld bespaart, maar een expert staat ook klaar om het te doen. Het uitvoeren van alle fasen is 29,95 per m2 en indien alleen de derde fase 11,95 per m2. Echter zijn dit wel richtprijzen en deze kunnen zelfs lager uitvallen als je meer bestelt! De prijzen van het leggen en van de grasmatten zelf kan je altijd in offerte aanvragen voor de duidelijkheid.

Hoe werkt het stappenplan?

In de eerste fase worden de tegels of de huidige grasmat verwijderd en het afval afgevoerd. Daarna wordt er in de tweede fase een toplaag van 5 centimeter verwijderd die later wordt vervangen met vulzand. Deze laag vormt de stabiele basis voor het voorkomen van waterplassen en kuilen in het gazon. Als de vulzandlaag gelijk is gemaakt, wordt een drukverdeeldoek neergelegd dat het gewicht dat de verhouding van het gazon gelijk houdt en het egaal blijft als er gewicht op komt te staan. Daarnaast voorkomt het dat onkruid opspringt. In de derde fase wordt het kunstgras op maat gesneden, neergelegd, geborsteld en is het klaar voor gebruik!

Welke soorten zijn beschikbaar?

Het eerste type kunstgras is het Ziyech model wat erg zacht is en dus ook geschikt voor baby’s. De dikke ondergaren zorgen voor extra veerkracht dus kunnen de kids er lekker op spelen! Het tweede type is het Van Gaal gras dat ook erg resistent is met sprieten die terugbuigen na intensief gebruik. Daarnaast is het ook heel realistisch is zullen de buren het verschil niet eens merken! Het derde type is het Kunstgras Figo. Dit premium quality gras houdt 20% minder warmte vast en is eveneens zacht voor kinderen en huisdieren. Welke mat en welk oppervlak het ook wordt, eenmaal afgerond kun je alleen of samen met je gezin heerlijk genieten van je nieuwe tuin!

Datum: 16 juli 2023