badkamer

Met deze zwarte elementen is jouw badkamer weer helemaal on-trend!

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar zwart in de badkamer is hot! Het mooie aan zwart in de badkamer is dat het bij ontzettend veel verschillende stijlen past. Dit is perfect als je jouw badkamer een kleine make-over wilt geven, maar geen zin hebt in een complete verbouwing. Wij geven je hieronder een aantal tips hoe je zwarte elementen op een stijlvolle manier terug kunt laten komen in je badkamer! 

Kies een zwart wastafelmeubel

Als je toe bent aan een nieuwe wastafelonderkast dan kun je eens denken aan een zwarte variant. Je wastafelmeubel is een echte eyecatcher binnen je badkamer, dus je kunt je voorstellen dat het een hele make-over is als je ineens voor een zwarte kleur gaat. Zeker als de achtergrond van de muur licht of zelfs wit is, geeft dit een super mooi effect! Als je liever geen nieuw wastafelmeubel wilt, kun je er ook voor kiezen om een zwarte wastafel te nemen. Ook dit is ontzettend tijdloos!

Ga voor een zwarte kraan of douche

Als je voor wat subtielere zwarte accenten wilt gaan, kun je ook een zwarte wastafelkraan nemen. Zeker als je een witte of grijze wasbak hebt, is dit een super mooi contrast. Je kunt voor een inbouw wastafelkraan of een wastafelmengkraan gaan. Het is jouw feestje! Wat ook ontzettend mooi is, is een zwarte douchekop. Als je geïnspireerd bent geraakt om een nieuwe te kopen, kun je net zo goed voor een regendouche gaan. Bedank ons maar later!

Ga voor een paar compleet zwarte meubels

Eerlijk is eerlijk, dit kan wel wat meer werk opleveren of wat meer geld kosten. Zeker als je voor een compleet zwarte badkuip gaat. Als je het geen probleem vindt om je badkuip te laten vervangen: go for it! Je kunt het ook iets laagdrempeliger zoeken door bijvoorbeeld voor een zwarte toiletbril te gaan. Dit kan een echte retro touch aan je toilet geven én het lijkt alsof je toilet weer als nieuw is. Smaakt een zwarte toiletbril naar meer? Dan kun je uiteraard ook je complete toilet vervangen en helemaal voor zwart gaan!

Vervang accessoires in je badkamer

Als de bovenstaande ideeën nog iets te veel werk kosten, kun je het ook wat subtieler aanpakken. Dit doe je door zwarte accessoires aan te schaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte prullenbak, toiletrolhouder en toiletborstel? Zo is je hoekje bij het toilet helemaal gepimpt! Wat je ook kunt doen is een zwart handdoekenrek of zeepdispenser nemen. Met deze subtiele manieren geef je met niet te veel aanpassingen een super frisse touch aan je badkamer.

Probeer een touch of black bij je inloopdouche

Last but not least kun je ook nog je inloopdouche aanpakken als je deze hebt. Er zijn namelijk ontzettend veel mooie douchewanden met een touch of black. Dit geeft een super stoere en stijlvolle touch aan je badkamer. Er zijn bijvoorbeeld douchewanden waarin zwarte ruiten zitten, maar je hebt ook douchewanden waar alleen de handgreep zwart is. Stuk voor stuk super stijlvol!

Mocht je voor zwarte elementen in je badkamer gaan, let er dan wel op dat je dit op een andere manier moet schoonmaken. Zorg ervoor dat je geen agressieve middelen gebruikt zoals chloor, azijnzuur en schuurmiddel Je kunt beter voor een middel zoals groene zeep gaan. Houd ook in het achterhoofd dat je niet met een schuursponsje of een microvezeldoekje aan de slag gaat, want dit kan krassen achterlaten. Een zachte doek it is!

Datum: 20 oktober 2021