ovale-tafel

Een ovale tafel op maat: dit zijn de mogelijkheden

Organische vormen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Van lampen en vloerkleden tot spiegels en stoelen. En wat dacht je van een ovale eetkamertafel? Tijdloos, klassiek en tóch trendy: een ovale eetkamertafel past in iedere ruimte. En er valt genoeg te variëren. Bij Table du Sud zijn er bijvoorbeeld maar liefst vier ovale vormen. En wat dacht je van materiaal, kleur en grootte? Lees hier hoe jij een ovale tafel op maat samenstelt!

Grootte

Natuurlijk is ieder interieur anders. Misschien woon je in een klein appartementje in de stad en staat je eettafel in een hoekje van de woonkamer. Of misschien woon je juist heel groot en heb je een landelijke keuken waar je iedere avond urenlang tafelt met je gezin. Door voor een ovale tafel op maat te kiezen maak je altijd maximaal gebruik van iedere ruimte, groot of klein.

Vorm

Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditioneel ovale tafel. Maar er zijn meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Deens ovaal? Deze vorm is in onze eigen werkplaats in Heeze ontstaan. De ronding loopt richting de kopse kant recht naar binnen, waardoor er aan weerszijden een extra zitplaats ontstaat. Perfect voor grote gezinnen en extra gezelligheid! Heb je liever een meer subtiele ovale eetkamertafel? Dan kun je het beste kiezen voor de vorm half ovaal. Dit lijkt op een rechthoekige tafel, maar er zit wel degelijk een ronding in. Dit geeft een speels effect. Over speels gesproken: wat dacht je van een halve cirkel? Dit is een rechte tafel, maar dan met een halve cirkel op de kopse kant.

Materiaal

Naast de verschillende vormen, moet je ook rekening houden met de materialen van je tafel. Een traditionele houtlook is altijd goed, zoals essen, eiken en Suar. Dit zorgt voor rust en ruimte, en is bovendien te combineren met verschillende interieurtrends zoals bohemian, maritiem en Scandinavisch. Maar ook keramiek, beton en marmer zijn populaire materialen.

Kleur

Ook de kleur van je tafel is belangrijk. Van Silk White tot Deep Black en alles ertussenin: bij Table du Sud heb je de keuze uit maar liefst 11 uiteenlopende kleuren. Zo ben je ervan gegarandeerd dat jouw tafel past bij jouw smaak én interieur. Ook belangrijk: houd rekening met de lichtinval in je huis. Een zwarte tafel kan bijvoorbeeld ineens een stuk lichter lijken wanneer je deze voor een groot raam plaatst.

Ovale tafel op maat

Naast grootte, materiaal en kleur is er meer. Doordat we alles zelf maken in onze werkplaats, is alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan onderstellen. We kunnen flink experimenteren met verschillende vormen, materialen, kleuren en combinaties. Zo weet je zeker dat er een ovale tafel op maat tussen zit die bij jou en jouw interieur past!   

Datum: 03 november 2022