kopen

Prullenbak kopen? Deze 3 tips helpen jou een handje

Om te voorkomen dat het in jouw huis een grote puinhoop wordt, staan er meerdere prullenbakken. Zo staat er bij veel mensen bijvoorbeeld eentje in de keuken. Soms staat er een losse afvalemmer, maar je kunt een prullenbak ook wegwerken in een keukenkastje. Is jouw prullenbak recent gesneuveld? Wacht dan niet te lang met een nieuwe kopen. Door het grote aanbod is het helaas geen gemakkelijk opgave om een geschikte prullenbak te vinden. De onderstaande 3 tips komen hier vast en zeker bij van pas.

1. Kijk naar jouw huishouden

Heb je al voorzichtig gekeken naar een nieuwe prullenbak? Dan is het je ongetwijfeld al opgevallen dat er allerlei verschillende soorten afvalemmers zijn. Er zit onder meer verschil in de afmetingen. Zo kun je bijvoorbeeld een prullenbak met een inhoud van 10 liter kopen, maar ook een prullenbak met een inhoud van 60 liter. Omdat dit nogal een groot verschil is, weet je mogelijk niet wat in jouw situatie de beste afvalemmer is.

Om te bepalen welke prullenbak geschikt is, kijk je naar de samenstelling van jouw huishouden. Woon je alleen met jouw partner? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een prullenbak van 20 of 30 liter. Zo’n afvalemmer kan eveneens volstaan voor een vierpersoonshuishouden. Toch kun je beter voor een prullenbak van 40 liter kiezen als je veel afval produceert. Huishoudens die bestaan uit vijf of meer personen, kunnen het beste een afvalemmer met een inhoud van 40 tot 60 liter kopen.

2. Kies een kleur en model die aansluit op jouw interieur

De prullenbak was vroeger een ondergeschoven kindje. De bak was destijds uitsluitend functioneel, waardoor er niet of nauwelijks naar de uitstraling gekeken werd. Hoe anders is dat vandaag de dag. Veel mensen besteden tegenwoordig namelijk ook aandacht aan de uitstraling van een afvalemmer. Koop daarom nooit lukraak een prullenbak, maar kijk of deze ook aansluit op jouw interieur. Kies bijvoorbeeld een kleur die vaker voorkomt in de ruimte waar en prullenbak komt te staan. Het model speelt eveneens mee. Je kunt een vierkante of ronde prullenbak kopen, maar ook een rechthoekige afvalemmer of een prullenbak op pootjes.

3. Bedenk je hoe je de prullenbak wilt openen

Heb je een prullenbak gevonden waarvan de kleur en het model jou aanspreekt? En denk je ook dat hij groot genoeg is? Koop hem dan niet direct, maar kijk ook nog even naar de manier waarop je hem opent. Ook voor wat betreft de bediening zijn er namelijk behoorlijk wat verschillen. Vroeger moest je een prullenbak met de hand openen, maar dat hoeft niet meer. Tegenwoordig worden er steeds meer pedaalemmers verkocht. Deze prullenbak open je met jouw voet. Ook de vraag naar een prullenbak met sensor neemt toe. De deksel van deze afvalemmer opent zodra de sensor beweging detecteert.

Datum: 15 juni 2021