jaloezieen

Dit is waarom jaloezieën steeds vaker gekozen worden

Jaloezieën behoren echt tot dé populairste raambekleding van dit moment. Al jaren winnen ze gestaag aan populariteit. In 2022 mogen we nu eindelijk echt met recht zeggen dat de jaloezie met stipt op nummer één staat in de raambekleding trends. Steeds vaker verkiezen mensen jaloezieën over andere vormen van raambekleding. Hebben kennissen pas het gehele huis een make-over gegeven? Zijn er nieuwe buren komen wonen? Dan is de kans groot dat ook zij nieuwe jaloezieën hebben geplaatst. Nu rijst de vraag: waarom?

Wat maakt jaloezieën zo interessant? Waarom zou je kiezen voor houten-, pvc-, bamboe- of zelfs aluminium jaloezieën? En voor welke kies je dan?

De voordelen op een rijtje

Bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie spelen smaak en de persoonlijke woonwensen natuurlijk een belangrijke rol. In veel gevallen blijken jaloezieën hier op in te spelen. Dit komt met name door het enorme aanbod in materialen en kleuren. Hierdoor geniet je sowieso van een veelzijdige vorm van raambekleding en kan je je ramen geheel naar eigen wens aankleden. Bovendien bieden jaloezieën ook nog eens heel veel andere voordelen: 

  • Met jaloezieën verhoog je het wooncomfort én verlaag je de energierekening door de temperatuur in huis te stabiliseren. Jaloezieën helpen namelijk isoleren. Dit doen ze door minder warmte naar buiten te laten ontsnappen tijdens de koudste winterdagen en helpen ze tevens om de zon buiten de deur te houden gedurende de zomer. Zo blijft de temperatuur in huis altijd comfortabel en dit zal je tevens merken aan de energierekening. 
  • Mede door alle verschillende soorten materialen kunnen ze in het gehele huis worden gebruikt. Ook in vochtige ruimtes. Met een pvc jaloezie beschik je hier over de fantastische uitstraling van hout, inclusief de voordelen van kunststof. Beter kan bijna niet.
  • Houd de hoeveelheid privacy en lichtval in huis in eigen beheer. Vaak voelt het een beetje als een spagaat om de hoeveelheid lichtval en privacy in huis te beheren. Aan de ene kant wil je natuurlijk van voldoende natuurlijk daglicht in huis genieten. Aan de andere kant is het ook fijn om over extra privacy te beschikken als je lekker op de bank zitten. Een enorme tweestrijd. Bij jaloezieën hoef je echter geen keuzes te maken. Je kunt de lamellen precies afstellen zoals jij dat wilt. Zo creëer je extra veel privacy, maar behoud je het natuurlijke daglicht. Het is zelfs mogelijk om zelf nog veel zicht op buiten te behouden, maar andersom minder zichtbaar te zijn. 

Voor welke jaloezieën kies ik?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten jaloezieën verkrijgbaar. De meest voorkomende soorten zijn houten jaloezieën, bamboe jaloezieën, aluminium jaloezieën en PVC jaloezieën. Ieder soort kent haar eigen voor- en nadelen. Welke jaloezieën jij nodig hebt, hangt met name af van de ruimte waar je deze in plaatst, je eigen smaak en persoonlijke wensen. 

Bedenk allereerst goed in welke ruimte de jaloezieën komen te hangen. In vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken zijn houten of bamboe jaloezieën een minder goede keuze. Deze blijven minder mooi. In dit geval kom je al sneller uit op PVC jaloezieën. Op zoek naar een jaloezie die echt gemakkelijk te bedienen is? Dan is bamboe een uitstekende keuze. Dit lichtgewicht materiaal is door iedereen eenvoudig te bedienen. Daarnaast bevat bamboe een zeer rustieke en natuurlijke uitstraling. Dit geldt eveneens voor houten jaloezieën. Hoewel deze wel weer wat zwaarder zijn om te bedienen.

Aluminium jaloezieën zijn weer een prima keuze wanneer je op zoek bent naar stoere raambekleding tegen een lage prijs. Voor welke jaloezieën kies jij?

Datum: 09 mei 2022