aanschaffen

Wacht niet te lang met een traplift

Een traplift, die schaf je aan en laat je plaatsen op het moment dat je niet meer zelfstandig de trap op en af kan. Toch? Voor veel mensen klinkt dit zo logisch als wat. Zolang je de trap nog zelf op en af kan, dan doe je dat. En pas als het niet meer gaat, dan kies je voor een traplift. Toch is er ook een groeiende groep mensen die daar anders tegenaan kijkt. En daar hebben ze ook eigenlijk wel een goed punt mee. Want waarom zou je jezelf pas het comfort van een traplift gunnen als je echt geen andere keuze hebt?

Het is fijn om iets te kiezen te hebben

Op vrijwel iedere plek waar je een lift aantreft, vind je ook een trap. Fijn, en logisch, vinden we dat allemaal. Zo heb je wat te kiezen. Kun je de ene dag eens heel sportief die drie trappen die je nodig hebt om je werkplek te bereiken omhoog lopen, terwijl je op de andere even kiest voor gemak, en lekker de lift neemt. Je eigen keuze, je eigen vrijheid: heerlijk.

Thuis hebben de meeste mensen deze keuze niet. Heb je een huis met verdiepingen, dan zal je geregeld de trap op en ook weer af moeten. We denken daar meestal niet over na, zo is het nu eenmaal. Dat het best lekker zou zijn om een lift in huis te hebben dat denk of zeg je misschien wel eens, maar dan meer als grapje of als wilde droom dan dat je het echt serieus overweegt. Maar waarom eigenlijk niet?

Een beetje comfort kan geen kwaad

Een ‘echte’ lift in huis, zo eentje die je ook in kantoorgebouwen of flats vindt, dat is niet erg gebruikelijk. In grote villa’s kom je ze misschien eens tegen, maar een grote liftschacht in je tussenwoning, dat wordt ‘m niet. Een traplift daarentegen, die kun je vrijwel in iedere woning met een trap kwijt. En daarmee hoef je echt niet te wachten tot je echt slecht ter been bent. We zien steeds meer mensen een traplift kopen zodat zij simpelweg wat te kiezen hebben in hun eigen huis. Zodat ze met de trap kunnen gaan wanneer zij dat willen, maar net zo gemakkelijk de lift kunnen pakken als daar hun voorkeur naar uitgaat.

Meer informatie over trapliften vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Zoals je kunt zien is er volop keuze qua kleuren en modellen, en is er altijd wel een exemplaar te vinden dat goed bij je woning past. Niet als aanpassing, niet omdat je simpelweg niet zonder kan. Nee, omdat je het ook nu al prettig vindt om een keuze te hebben.

Datum: 19 oktober 2021