imagocoaching

Imagocoaching; wat is dat eigenlijk?

Wanneer je door de stad loopt en om je heen kijkt, zie je meteen dat niemand hetzelfde is. Iedereen heeft op zijn eigen manier een bepaalde uitstraling. De één loopt in een nette jas met simpele zwarte jeans, terwijl een ander straalt van kleur. Maar denk jij weleens bewust na over je uitstraling? Of wat je zou willen uitstralen? Ook op zakelijk gebied kun je veel winnen door na te denken over of je imago matcht met wie je bent. Imagocoaching is hiervoor een mooi hulpmiddel.

Wat is imagocoaching?

Als loopbaancoach wil ik met jou ontdekken wat je talenten, kwaliteiten en passies zijn. Het non-verbaal vertalen van jezelf is hierbij ook van belang. Daarvoor bied ik imagocoaching aan, waarbij ik samen met jou aan de slag ga om te kijken naar je gewenste uitstraling. Dit kan zowel op privé als op zakelijk gebied zijn. Ik geef praktisch advies en we doen gerichte oefeningen. Hierbij is het doel om een houding neer te kunnen zetten waar je je goed bij voelt.

Passende kleding

Kleding uitzoeken lijkt heel simpel. Je trekt een trui en broek uit de kast en je bent gekleed voor de dag. Maar ben jij je ervan bewust wat voor beeld je kleding neerzet? Zo is nette en ingetogen kleding passend wanneer je veel zakelijke evenementen hebt. Met allerlei printjes en felle kleuren val je op, maar niet altijd op de manier waarop jij wenst. Wanneer je juist te vaak over het hoofd wordt gezien, kan het fijn zijn iets meer pit aan je kledingstijl toe te voegen. Uiteraard is het uitgangspunt altijd dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt, én dat de kleding die je draagt iets toevoegt aan wie jij bent.

Kleurenadvies

Naast het uitzoeken van passende kledingstukken, is kleurenadvies nog een onderdeel van imagocoaching. De juiste kleuren accentueren je sterkste punten. Het laat bijvoorbeeld je ogen spreken of zorgt ervoor dat je jonger oogt. Met de kleurenwaaier bij de hand, gaan we samen op zoek bij welke kleuren jij je goed voelt. Wanneer we je kleurtype hebben bepaald, kun je gericht kleding uitzoeken. Ook is het mogelijk om je kleuradvies te vertalen in je huidige garderobe. Ik zorg er wel altijd voor dat we gericht kijken naar de seizoenen. In de winter draag je namelijk vaak andere kleuren dan in de zomer.

Denk jij weleens bewust na over je uitstraling?

Waar helpt imagocoaching bij?

Wanneer je kleding, kleur en uitstraling in harmonie zijn, draagt dit bij aan je zelfvertrouwen. Je wordt je meer bewust van je eigen uitstraling en kracht. En dit is ook te zien aan hoe je je presenteert. Kleuren en kleding mogen dan vanuit de buitenkant te zien zijn, maar het is onlosmakelijk verbonden met hoe je je van binnen voelt. Dit betekent dat je persoonlijkheid, competenties en kwaliteiten in je uitstraling zichtbaar worden. Door bewust een eigen, passende stijl te ontwikkelen, kun jij jouw unieke persoonlijkheid laten spreken.

Goed voor de dag komen

En wanneer jij een helder en compleet beeld van jezelf hebt en dat ook kun weergeven, heeft dit een positief effect op je zakelijke leven. Bij een sollicitatie kom je bijvoorbeeld een stuk zelfverzekerder over. De eerste indruk wordt namelijk al binnen dertig seconden gevormd. Wanneer jouw uitstraling en persoonlijkheid in balans zijn, is de kans groter dat die indruk positief is. Daarnaast kan je zelfverzekerde uitstraling met meer overtuigingskracht gepaard gaan, waardoor je die belangrijke, grote klant eindelijk binnensleept. Of krijg je het gevoel dat je meer zichtbaar bent dan voorheen. Kortom: je zit lekkerder in je vel en dat heeft effect op je omgeving.

Loopbaancoach

Heb je het idee dat je imago niet in balans is? Neem gerust contact met mij op en samen kijken we wat ik voor je kan betekenen. Naast imagocoaching, begeleid ik ook op andere vlakken. Denk aan vragen rondom hoe je meer uitdaging vindt in je huidige baan, ondersteuning bij netwerk- en sollicitatieactitiviteiten en coaching bij diverse klachten. Bijvoorbeeld mensen met stress- en burnoutklachten, hooggevoeligheid, bore-outklachten en meer. Als loopbaancoach sta ik graag voor je klaar.

Datum: 11 augustus 2022