ik

Mijn nieuwe ‘ik’

Regelmatig ben ik in mijn praktijk in gesprek met vrouwen die worstelen met knopen in hun leven. Soms zitten ze zó in de knoop met zichzelf, dat ze niet meer weten wie ze zijn of wat ze voelen of nu willen of leuk vinden. Ze zijn overspoeld door alles wat er in hun leven speelt, alle ballen die ze in de lucht proberen te houden, de overvolle agenda’s. Ze rennen zichzelf voorbij en zijn zichzelf kwijtgeraakt.

Mezelf terugvinden

Ze komen bij mij in de praktijk omdat ze weten dat ik gespecialiseerd ben in het vrouwenbrein. Als ik vraag wat ze willen of waar ze naar op zoek zijn, is het antwoord vaak: ‘Ik wil rust en ik wil mezelf terugvinden.’ In mijn ‘Powervrouw met Pit’-traject werk ik samen met mijn cliënte om haar knopen helder te krijgen en bevrijden we haar van alle koppelingen die ze heeft gemaakt tussen gebeurtenissen en emoties. Het is een prachtig proces waarin haar aandeel net zo groot is als het mijne. We doen het echt samen. Aan het einde voelt ze zich weer krachtig, blij en totaal in verbinding met zichzelf.

‘Ik’

Heeft ze dan een nieuwe ‘ik’? Welnee, ze is weer in contact gekomen met haar oorspronkelijke ‘ik’. De ‘ik’ die ze even kwijt was doordat ze aan allerlei verwachtingen probeerde te voldoen. De ‘ik’ die ze even kwijt was doordat ze zichzelf wegcijferde, niet in zichzelf geloofde, zich onzeker voelde en haar dromen en idealen opzij had gezet.

Niets is mooier dan een vrouw die authentiek is, weet wat ze wil en de keuzes maakt die bij haar passen

De kern

Niets is mooier dan een vrouw die authentiek is, weet wat ze wil en de keuzes maakt die bij haar passen op de manier die bij haar past. Het kan voor haar voelen als een nieuwe ‘ik’, maar in feite is ze teruggekeerd naar haar kern en is ze weer de vrouw die ze vanbinnen altijd was en die nu ook door de buitenwereld gezien mag worden.

Powervrouw met Pit!

Liesbeth, klant: ‘Ik kon niet stoppen met piekeren en denken. Was altijd bezig met wat anderen over mij zouden denken. Ik was moe, uitgeput en leeg omdat ik altijd probeerde om aan ieders verwachtingen te voldoen, van mijn baas, mijn ouders, mijn vriendinnen, collega’s. Ik twijfelde aan alles wat ik deed of zei en durfde daardoor geen keuzes te maken. Nu voel ik me echt een Powervrouw met Pit. Ik weet weer wie ik ben, waar ik voor sta, wat ik wil en ik handel daarnaar, zonder nadenken! Ik voel me weer ik en dat is het mooiste gevoel in de wereld.’

Datum: 15 maart 2018