zonbescherming

Geniet van de zon met de juiste zonbescherming!

Yes, het voorjaar is volop tot bloei gekomen. Dat betekent: genieten van heerlijk lange wandelingen in het park, van lange avonden op het terras en van slenteren op het strand met je gezin. Ook kijk je uit naar het moment dat jouw melkflessen een mooi zongebruind tintje zullen krijgen, zodat die luchtige jurkjes en rokjes jou éxtra mooi zullen staan. Natuurlijk is het logisch dat je van de zon geniet. Maar zonlicht brengt ook risico’s voor je huid. Wist je dat je met een goede zonbescherming niet alleen verbranding voorkomt, maar ook rimpels en pigmentvlekken?

Jouw huid en de zon

Natuurlijk heb je al vaak genoeg gehoord dat de zon gevaar met zich meebrengt voor je huid. Maar gelukkig zijn er ook hele positieve aspecten. Het zonnetje maakt je namelijk blij! Dit is te danken aan de warmte en het licht die de zon verspreidt, maar ook door de rol van de zon in het aanmaken van vitamine D. Vaarwel winterdip, hallo goed humeur! Om ervoor te zorgen dat jij je hele leven op dezelfde vrolijke voet kunt genieten van het mooie weer, is een goede huidverzorging onmisbaar.

Zonbescherming

Je hoeft je huid echter niet volledig te blokkeren voor de zon. Misschien heb jij wel de neiging om meteen te gaan smeren met de allerhoogste factor. Dit hoeft niet: hiermee hinder je namelijk het natuurlijke aanpassingsvermogen van je huid. Je huid is namelijk zélf in staat om zichzelf te beschermen en aan te passen. Dat je huid bruin wordt, is eigenlijk een teken dat je huid zichzelf beschermd tegen UV-straling. Deze verkleuring is goed voor de bescherming van je huid. Alleen: de zon is niet constant wat betreft sterkte, en de ene huid is de andere niet.

Hoe help je je huid dan wél?

SPF is de factor in zonbescherming die het risico op verbranding meet. Maar wist je dat deze factor géén rekening houdt met huidveroudering en gevoeligheid? Dit is de zogenaamde ‘UVB-straling’. En deze twee factoren zijn minstens zo belangrijk: je wilt immers ook geen rimpels en pigmentvlekken oplopen terwijl je heerlijk op het terras van een verse cocktail geniet. Daarom werken wij bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor Huidverbetering Silvia Eising met producten die niet alleen rekening houden met het verbrandingsrisico, maar óók met de kans op het verouderen van je huid en op pigmentvlekken. Kom eens langs, dan laten we je kennis maken met deze producten!

Organische zonneproducten

Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor Huidverbetering Silvia Eising werken wij met hele mooie zonbeschermers die volledig organisch en biologisch zijn. Deze zijn vrij van een chemische toevoeging van een SPF-factor. Met behulp van de aanwezige minerale reflectoren worden de slechte stralingen geneutraliseerd. De huidverzorging zorgt er op deze manier voor dat de zelf beschermende eigenschappen van de huid gestimuleerd worden.

Je huid is namelijk zélf in staat om zichzelf te beschermen en aan te passen

Datum: 09 mei 2019