zonverzorging

Herstel je huid na zon met Aloe Vera

Geniet jij ook zo van de zon? Misschien ben je wel op vakantie geweest naar een warm land, of lekker thuis hier in Nederland. Want de laatste jaren zijn de zomers in eigen land ook steeds tropischer. Waar je ook bent, de zomerse zon doet veel met een mens.

De zon heeft voor- en nadelen

De zon heeft namelijk een heleboel voordelen. Het is goed voor je humeur, je krijgt een mooi bruin kleurtje én het speelt een rol bij de aanmaak van vitamine D. Kortom, iedereen heeft de zon nodig om gezond te blijven. Maar, naast voordelen zijn er natuurlijk ook een paar stevige nadelen te noemen aan de zon. Je huid kan van te veel zonlicht uitdrogen en verouderen en schade oplopen als verbranding.

Verantwoord van zon genieten

Een goede verzorging is tijdens de zonnige maanden dan ook essentieel. Ten eerste is het belangrijk om verantwoord van de zon te genieten. Smeer je iedere twee uur in met een goed anti-zonnebrandmiddel met UVA- en UVB-bescherming, en zoek tussen 12:00 uur en 15:00 uur een beschut plekje in de schaduw op.

Goede verzorging

Maar ook is het van belang om wanneer je uit de zon bent, de huid goed te verzorgen. De huid heeft veel te verduren gehad: vette zonnebrandcrèmes, hitte en droogte. Met andere woorden, je huid kan wel wat aandacht gebruiken. Allereerst is het belangrijk om de huid zorgvuldig en op een milde manier te reinigen. Alle zonnebrand, zout en zweet kunnen de poriën namelijk verstoppen. Om de huid tot rust te brengen en te voeden, kun je een Aloe Vera cooling gel aanbrengen.

Hoe verzorg je je huid nadat je in de zon bent geweest?

Verkoelende eigenschappen

Aloe Vera cooling gel is een verkoelende en verzachtende gel op basis van pure, biologische aloë vera, rozen- en lavendelwater. Je kunt het direct op de huid aanbrengen voor onmiddellijke verkoeling. De aloë vera is namelijk een krachtig oerproduct met een verkoelende, verzachtende en hydraterende werking voor de huid. Naast koeling na het zonnen kan het ook goed gebruikt worden na irritatie door ontharen, bij een rode en geprikkelde huid of ter verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten.

Tip van specialist Rabea

Wil je je huid zorgvuldig reinigen én een heerlijke geurbeleving? Dan raad ik je de rozenpeeling van Chi Essential Cosmetics aan. De rozenolie, geranium en kruizemunt zorgen voor een diepe reiniging en hebben een aangename, frisse, kruidige bloemengeur. Je huid voelt weer heerlijk zacht aan.

Producten

Wil jij de heilzame effecten van Aloe Vera zelf ervaren? Of ben je benieuwd naar aromatherapie? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van ons assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met ons maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Datum: 15 september 2022