huidbescherming

Huidbescherming tijdens wintersport

Wintersport, wie houdt er niet van? Lekker buiten in de kou, dagenlang op de piste en daarna jezelf belonen met een terrasje in de zon. Maar zo hoog in de bergen is de zonkracht extra sterk. Het is daarom heel belangrijk om je huid en je lippen te beschermen tegen zonschade. Lees hier hoe!

Huidbescherming met hoge factor

Je weet ongetwijfeld dat de zon heel schadelijk is voor de onbeschermde huid, zeker tijdens wintersport. Wanneer er ook nog een gure wind langs je huid waait, droogt deze nog sneller uit. De natuurlijke huidafweer neemt dan verder af. Gelukkig zijn er een aantal zaken die je kunt doen om de schade te beperken. Allereerst is het belangrijk om een goede (natuurlijke) zonnecrème met factor 50 te gebruiken. Factor 50 klinkt misschien overdreven hoog, maar in de bergen is de zon vaak sterker dan op een eiland aan het strand. Dat komt omdat de atmosfeer dunner is in vergelijking met lagergelegen gebieden.

Effectieve alg

Je kunt ook een anti-aging zonnecrème gebruiken. Zelf zijn wij fan van de crème van Annemarie Börlind. Deze crème bevat vitamine B5 bindt het vocht in je huid en heeft hierdoor een beschermende functie. Bovendien bevat het een extract uit de kombu alg. Deze alg beschermt zichzelf tijdens eb en vloed tegen de zon. Het speciale vetzuur dat hiervoor zorgt, zit ook in de zonnecrème verwerkt. Daarnaast bevat deze crème een duindoorncomplex. Samen met de aanwezige vitamine E beschermt het je huid tegen de ultraviolette straling van de zon.

Deze alg beschermt zichzelf tijdens eb en vloed tegen de zon

Aandacht voor je lippen

Je lippen hebben ook extra aandacht nodig wanneer het aankomt op zonbescherming tijdens de wintersport. Daar kun je voor zorgen met een goede lippenbalsem met zonnefactor 20. De Sun Care lippenbalsem SPF 20 van Annemarie Börlind bevat alles wat je nodig hebt in een compacte stick. Eenvoudig mee te nemen, smeert goed uit en beschermt uitstekend! Een goede lippenbalsem bevat geen vaseline, parabenen , paraffine of Peru balsem. Deze ingrediënten werken namelijk uitdrogend en leiden tot een heuse smeerverslaving! De Sun Care lippenbalsem SPF 20 bevat uitsluitend natuurlijke grondstoffen met als basis cacaoboter of kokosolie. Zo weet je dat je geen gekke dingen op je lippen smeert.

After sun

Aan het eind van de dag is het verstandig om een after sun te gebruiken die je huid kalmeert. Daarnaast herstelt het je huid door je vochtbalans weer op peil te brengen. Zowel Dr. Hauschka als Annemarie Börlind hebben een uitstekende natuurlijke after sun die meteen de huid verzacht en hydrateert. Lekker fris nadat je de warme zon op je huid te hebben gehad.

De Rode Pilaren

Twijfel je welke verzorging bij jouw huid past? Bij De Rode Pilaren staan wij graag klaar voor jou. De genoemde producten zijn al een goede basis voor de winterse vakantie. Maar soms kan het zijn dat je huid iets anders nodig heeft of meer. Ieder huidtype is immers anders, dus dat vraagt ook om persoonlijke aandacht. Wij adviseren je graag, zodat jij fijn op wintersport kan!

Datum: 18 december 2023