huidverzorging

Huidverzorging tijdens zomerdagen

Warm weer en veel zon betekenen dat je weer vaker buiten zult zijn. Waarschijnlijk ben je vaker op een terras te vinden, neem je een verfrissende duik in de zee en lig je op het strand van het zonnetje te genieten. Dat is allemaal heerlijk, maar je huid kan daardoor in de zomermaanden wel wat extra verzorging gebruiken. Want ondanks dat zon goed voor je is, vraagt het ook om de nodige maatregelen..

Nadelen van de zon

Het meest duidelijke nadelige effect van teveel zonlicht, is natuurlijk verbranden. Helaas hebben de meeste mensen het wel eens meegemaakt: een rode, branderige huid die in ernstige gevallen zelfs blaren ontwikkelt. Maar ook kunnen sommige mensen last hebben van zonneallergie. De huid gaat jeuken en er worden rode vlekjes of bultjes zichtbaar. Een nadeel van de zon dat niet meteen zichtbaar is, is huidveroudering. Het is namelijk een geleidelijk proces, waarbij je opeens in de spiegel meer lijntjes, rimpels en pigmentvlekken ontdekt.

Huidverzorging?

Goed, het is duidelijk. De huid moet in de zomer goed verzorgd worden. Maar wat kun je nu het beste doen? Een paar tips:

 1. Zoek de schaduw op. Zonnestralen zijn het sterkst tussen 10.00 en 14.00 uur. Maar, ook in de schaduw bestaat de kans om te verbranden. Is de zonkracht bijzonder hoog, draag dan beschermende kleding als een hoed, lang t-shirt en broek.
 2. Smeer je altijd in met een crème met een Sun Protection Factor (SPF). Voor maximale bescherming wordt aangeraden de SPF-crème om de twee uur aan te brengen, en altijd na het zwemmen.
 3. Toch verbrand? Gebruik aspirine of ibuprofen om de pijn, zwelling en roodheid te verminderen.
 4. Drink veel water! Hydratatie is ontzettend belangrijk op warme dagen, zowel binnenin je lijf als erbuiten: want ook je huid heeft vocht nodig.

De zon heeft een grote impact op je huid en hoe je huid ouder wordt

Verbrand

Ben je nou toch verbrand, of heb je het idee dat je huid wat is uitgedroogd door de lange zondagen? Dat kan een keer gebeuren. In dat geval kan de biologische Chi Calendula Repair Balm fungeren als een eerste hulp bij zowel acute situaties als bij een langdurige geprikkelde huid. Calendula is goudsbloem, en deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. Maar ook uit recentere wetenschappelijke studies is de huidherstellende werking van de plant gebleken. Vanwege deze kwaliteiten werkt Chi Calendula Repair Balm uitstekend als aftersun, maar ook bij een droge, rode en gevoelige huid of andere irritaties.

Kies voor de Calendula Repair Balm bij:

 • Zonnebrand
 • Schrale plekken
 • Kloofjes
 • Rode en geprikkelde huid
 • Uitgedroogde huid
 • Gevoelige huid en baby’s
 • Luieruitslag en rode billetjes

Tip van specialist Rabea

‘In onze webshop hebben we verschillende huidverzorgende producten die geschikt zijn deze zomer. Gebruik de Repair Balm samen met de Aloë Vera Cooling Gel voor een complete huidverzorging bij een geprikkelde en schrale huid. Van de Aloë Veraplant is bekend dat het de huid onmiddellijk koelt. Gebruik na de gel de de Calendula Repair Balm. Hiermee wordt het zefherstellend vermogen van de huid langdurig ondersteund.’

Datum: 01 juni 2022