zonbescherming

Onderschat de zon niet!

De zon laat zich in dit seizoen weer flink zien. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van de gevolgen van zonschade aan de huid.

‘In de salon zien we vaak mensen die te veel onbeschermd in de zon zijn geweest. We zien dan kleine, ruw aanvoelende plekjes op de huid met een lichtbruine kleur,’ zo zegt Jeannette van FinneFleur. Deze plekjes, actinische keratose genoemd, zijn onbehandeld een voorstadium van huidkanker – de meest voorkomende vorm van kanker.

Bescherming

Jeannette: ‘Nu hoor ik je zeggen: ‘Maar je moet toch voldoende vitamine D aanmaken?’ Dat klopt! Hiervoor moet je elke dag ten minste 15 tot 30 minuten met je handen en gezicht in de zon zijn. Wanneer je langer in de zon wilt zijn, gebruik dan zonnebescherming: pet, kleding en/of zonnecosmetica. Dit is tussen 11:00 en 16:00 uur voor iedereen écht nodig! Het liefst zoek je de schaduw op. Door je huid langzaam te laten wennen aan de zon, bouw je een beschermingslaagje op. De prachtige sproetjes die je dan krijgt, zijn hier een mooi voorbeeld van.’

Bewust zonnen

Pigmentvlekken zijn een vorm van schade door de zon, evenals rimpelvorming. Dit komt doordat de huid te lang te intensief aan de zon is blootgesteld. De huid is door de dag heen dan niet voldoende beschermd.

Officina Naturae zonnecrèmes zijn verrijkt met kweepeerextract

Vandaag is rood…

Wanneer je in de avond mooi rood kleurt, ben je verbrand. Hierdoor kunnen ook al de huidschadeplekjes ontstaan. Daarom zorg je ervoor dat je bewust met de zon omgaat en gebruik je goede zonbescherming. Verder is een gezonde leefstijl natuurlijk belangrijk. Eet vooral veel groenten met vitamine C en vitamine E! Deze vitaminen werken samen om je huid te beschermen tegen de straling. Zo verbrand je minder snel en loopt je huid minder schade op.

De juiste producten

De zonnecrèmes van Officina Naturae (ICEA-gecertificeerd) bevatten lokale biologische Fairtrade® ingrediënten en alleen natuurlijke en minerale filters. De crèmes zijn verrijkt met kweepeerextract, waardoor ze geen witte waas achterlaten en ze geschikt zijn voor elk type huid en voor elk moment van de dag. De zonneproducten zijn getest in het laboratorium en bevatten de juiste UVA- en UVB-filters, in de juiste verhoudingen, om de huid te beschermen en toch mooi bruin te laten worden. Ze bevatten geen parfum, waardoor er geen gevoeligheden of allergische reacties kunnen ontstaan. Officina Naturae zonnecrèmes zijn geschikt voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier van de zon wil genieten!

Actie!

25% korting op alle zonnecosmetica!
Geldig van 15 augustus tot en met 2 september 2022.

Over FinneFleur

Jeannette heeft al 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste. Hierbij is ze altijd op de hoogte gebleven via de brancheorganisaties en vakliteratuur, en ze volgt regelmatig cursussen. Sinds 2016 heeft ze haar eigen ruimte in de voormalige bibliotheek in Stiens, waar meerdere ondernemers hun krachten bundelen.

Datum: 20 juli 2022