zonneallergie

Zo ben je zonneallergie de baas

Na een dag flink zonnen, bekijk je je huid eens goed in de badkamer. Er is zeker een gezond tintje tevoorschijn gekomen. Maar wat is dat daar op je arm en rug? Het lijken wel rode bultjes en ze beginnen ook nog eens te jeuken. Grote kans dat je een allergische reactie hebt op de zon. Je hebt mogelijk last van zonneallergie!

 

Hoe weet ik dat het zonneallergie is?

Het kan verwarrend zijn, aangezien bultjes ook door andere redenen kunnen ontstaan. Maar als je na langdurige blootstelling aan de zon plotseling last krijgt van een reactie op je huid, is het waarschijnlijk zonneallergie. De symptomen kunnen bestaan uit:

  • Groepen kleine blaren of blaasjes
  • Rode vlekken
  • Jeukende huid
  • Kleine zwellingen
  • Schilfers

In de meeste gevallen verschijnt zonneallergie in je gezicht, hals en decolleté, maar het kan zich ook op andere delen van je lichaam voordoen.

Ontstaan van

Zonneallergie is een vreemd fenomeen, aangezien je huid normaal gesproken niet zo heftig reageert op uv-straling. Toch kan je huid gevoeliger worden door verschillende oorzaken. Een belangrijke factor is een verstoord immuunsysteem, dat kan worden veroorzaakt door stress of een antibioticakuur, wat zich vervolgens kan richten op je huid. Ook een tekort aan vitamine D kan een rol spelen, wat ironisch is omdat de allergie juist door de zon wordt veroorzaakt. Je lichaam heeft dus mogelijk iets nodig om weer in balans te komen.

Met deze tips pak je zonneallergie aan!

Lichaamscellen stimuleren

Goed functionerende lichaamscellen zijn essentieel voor een gezond lichaam zonder allergieën. Om je cellen een boost te geven, kun je gebruik maken van Schüsslerzout. Schüsslerzout voorziet je cellen van bouwstoffen, stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, verbetert de opname van essentiële voedingsstoffen en zorgt ervoor dat je cellen goed en doelgericht werken. Dit helpt je immuunsysteem om de zonneallergie te bestrijden.

Extra comfort door verkoeling

Het genezen van je huid met Schüsslerzout vergt tijd, dus het ongemak van zonneallergie kan nog aanhouden. Vaak ervaar je een heet gevoel op de aangedane plekken. Om je huid en jezelf meer comfort te geven, kun je Irrigel met Aloë vera en tuinisbloemolie gebruiken. Deze gel werkt verkoelend en veroorzaakt geen verdere irritatie.

De Rode Pilaren

Bij de Rode Pilaren bieden wij de Irrigel aan, maar ook diverse producten met Schüsslerzout. De Natrium chloratum D6 Schusslerzout bijvoorbeeld en de Calcium phosphoricum D6. Dit zijn tabletten die een krachtige werking hebben. Ben je benieuwd of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

 

Datum: 02 augustus 2023