huidbescherming

Zo kies je de juiste huidbescherming tegen de zon!

Het is weer tijd om te genieten van de zomermaanden! Dat betekent strandbezoekjes, zwoele avondwandelingen en misschien nog het belangrijkste: tijd nemen om te zonnen. Het is bewezen dat zonlicht gezond is. Een goed excuus om uren languit op je stretcher te liggen! Toch is de huid iets minder blij met de zon. Hoewel de aanwezige vitamine D juist goed is voor je huid, kan zonlicht ook voor huidproblemen zorgen. Daarom is het belangrijk om voor een goede huidbescherming te zorgen in de zomermaanden.

Goede huidbescherming

Een goede huidbescherming begint bij het insmeren van zonnebrand. Wellicht heb je hier vaker van gehoord, maar het is van belang dit te benadrukken. Door je voldoende in te smeren, dringt de uv-straling minder hard door. Zonnebrandcrèmes bevatten ook de zogeheten ‘SPF’. Dit staat vaak op de voorkant van het product en geeft aan in hoeverre de crème je huid beschermt. Voor elk huidtype is deze factor verschillend. Word jij bijvoorbeeld snel bruin? Dan heb jij voldoende aan een lagere factor. Bij mensen met een lichte huid, is het verstandig om factor twintig of dertig te gebruiken.

Schaduw opzoeken

Het liefst zit je zo lang mogelijk in de zon. Die gebruinde huid komt natuurlijk niet vanzelf! Maar om je huid en jezelf een plezier te doen, is het verstandig om tijdig schaduw op te zoeken. Vooral wanneer de zon het hoogst aan de hemel staat. Dit is vaak tussen twaalf en drie uur ’s middags. Rond deze tijd heb je de meeste kans op verbranding. Het voelt misschien niet zo, maar na enkele uren komt de roodheid tevoorschijn. Verplaats jezelf daarom naar een plekje met schaduw. Zo weet je zeker dat je niet continu je huidcellen blijft belasten.

De juiste huidbescherming tegen zonlicht is een belangrijk punt!

Verstandig drinken

Een ander element voor voldoende huidbescherming, is het verminderen van alcohol. Het is misschien verleidelijk tijdens warme dagen, maar het is een slechte combinatie met zonlicht. Alcohol zorgt er namelijk voor dat bloedvaten verwijden, waardoor je huid sneller verbrandt. Daarnaast maakt alcohol de huid droger, doordat het vocht onttrekt. Dit versnelt het verouderingsproces van je huid. Verder krijg je sneller last van uitdrogingsverschijnselen. Om dit allemaal te voorkomen, kun je je glas alcohol beter inwisselen voor een glaasje water. Zo houd je je vochtgehalte op peil en blijft je huid stabiel!

Verzorging na zonnen

Na een lange dag in contact te zijn geweest met zonlicht, heeft de huid hierna ook nog verzorging nodig. Een goede en zachte reiniging is hierbij essentieel. Spoel tijdens het douchen jezelf af met lauw water. Douche niet te lang, want je huid is door het zonnen al uitgedroogd. Gebruik ook geen geparfumeerde douchegel of producten met alcohol. Dit is iets té agressief voor je gezichtshuid. Na het douchen kun je eventueel een zachte reinigingslotion gebruiken. Verder is het smeren van een verkoelende aftersun belangrijk om je vochtbalans te herstellen. Je maakt de huid zo weer vochtrijk, waardoor het soepel en elastisch blijft.

Grondige aanpak

Wil jij je huid grondig laten verzorgen of je droge huid aanpakken? Bij Huidinstituut Skins Only helpen we jou graag verder! Om je huid optimaal te verzorgen, zijn er de juiste verzorgingsproducten nodig. Hiervoor geven wij jou graag deskundig advies. Ook wanneer je huid duidelijk droog is geworden door zonschade, hebben wij de juiste combinatie tussen behandeling en verzorging. Samen zorgen we ervoor dat je huid weer fris en fruitig wordt! Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.

Datum: 24 augustus 2020