zonverzorging

Zonverzorging is zoveel meer dan zonbescherming

Jouw huid is erg kwetsbaar en hier moet je je hele leven zorg voor dragen. In de zomermaanden is extra bescherming niet verkeerd. Maak jij de juiste keuze voor de zon? De juiste zonneverzorging kunnen van groot belang zijn. We vertellen je graag meer over de zonverzorging van Institut Esthederm.

De zon!

We horen vaak dat de zon niet goed voor je huid is, maar de zon heeft zeker ook voordelen voor jou. Haar warmte, licht, de rol in het aanmaken van vitamine D maken ons vrolijk en blij. Te weinig zon zorgt voor minder vitamine D en hierdoor kun je je somber gaan voelen (de welbekende winterdip). Je huid moet zich aanpassen aan de zon, je hoeft je huid echter niet te blokkeren voor de zon. Veel mensen smeren gretig met de hoogste factor, wat het natuurlijke aanpassingsvermogen van je huid hindert. Je huid is namelijk zelf in staat zich te beschermen en aan te passen. Echter de zon is niet altijd even sterk en de ene huid is de andere niet.

Filosofie

De producten van Institut Esthederm zijn volledig organisch en biologisch, zonder een chemische toevoeging van een SPF factor. Met behulp van minerale reflectoren worden slechte stralingen geneutraliseert. De huidverzorging stimuleert de zelfbeschermende eigenschappen die de huid heeft. Bruin worden is een manier waarop je huid zichzelf beschermt tegen UV-straling en vrije radicalen. Deze verkleuring is dus goed voor de bescherming van je huid. Ook de overgevoelige huid kan getraind worden om aan de zon te wennen.

Zonverzorging

Wist jij dat het blauwe licht van je televisie, tablet en smartphone slecht is voor je huid? Zichtbaar (blauw) licht kan huidbeschadiging veroorzaken zoals kleurveranderingen en ontstekingen. Institut Esthederm beschermt je hiervoor. Daarnaast bieden de producten bescherming tegen UVA, UVB en infrarode straling van de zon. Maar de producten bieden nog zoveel meer:

  • huidverzorging tijdens en na blootstelling aan de zon
  • vermindering van pigmentvlekken
  • voorkom huidveroudering en rimpelvorming
  • kom af van zonneallergie en overgevoeligheid

Ook de overgevoelige huid kan getraind worden om aan de zon te wennen

Geen SPF


SPF is de factor in zonbescherming die het risico op verbranding meet. Deze index houdt echter geen rekening met huidveroudering en gevoeligheid. De zogenaamde UVB straling. Institut Esthederm werkt met zonnetjes om aan te geven welk product je het beste kunt gebruiken voor welke zonsterkte. Deze methode is gebaseerd op de UV index die je altijd te horen krijgt tijdens het weerbericht.

Optimale bescherming


Welke zonverzorging bieden de optimale bescherming?

  • 2 sterren: normale tot hoge zonsterkte en belasting, gebruiken tussen 12.00 en 14.00 (UV-index: 4 -8)
  • 3 sterren: extreme zonsterkte, gebruiken in de bergen, tropen en op boten tijdens lange blootstelling aan de zon (UV-index: 8+)

Voor jou!


Ben jij benieuwd wat de zonverzorging van Instituut Esthederm voor jou kunnen betekenen? Silvia van Schoonheidsinstituut Silvia adviseert je graag op het gebied van beauty, schoonheid en huidverbetering.

Datum: 14 augustus 2018