kraamzorg

De beste kraamzorg voor moeder en kind

Als je zwanger bent, is alleen het beste goed genoeg voor je baby, je gezin en jezelf. Elke baby is uniek en ieder gezin is bijzonder. Dit is een belangrijke gedachte die dagelijks centraal staat bij alle liefdevolle kraamverzorgenden van GeboorteHotel Haga en KraamzorgNU. Een onvergetelijke kraamtijd met de zorg die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Je hebt 40 weken om uit te kijken naar de komst van je kindje, maar natuurlijk ook naar de bevalling. Heb je als wens om thuis te blijven met je eigen verloskundige? Of ga je toch liever naar het ziekenhuis? Als je geen medische indicatie hebt, kun je kiezen voor een poliklinische bevalling onder begeleiding van je eigen verloskundige. Eén van de kraamverzorgenden is ook bij de bevalling aanwezig om je te coachen en om de verloskundige te assisteren. KraamzorgNU werkt intensief samen met alle ziekenhuizen en geboortecentra uit de regio. Door de regelmatige samenwerking zijn de verloskundigen en kraamverzorgenden goed op elkaar ingespeeld en hebben ze vaak aan een half woord genoeg.

Thuisbevalling

In Nederland kiezen heel veel vrouwen voor een thuisbevalling. De voornaamste reden die door zwangere vrouwen benoemd wordt, is de veilige en vertrouwde omgeving. Een thuisbevalling wordt altijd begeleid door je eigen verloskundige. Bij de eerste weeën neem je contact op met KraamzorgNU; zij zorgen dat er zo snel mogelijk een ervaren kraamverzorgende naar je huis komt. Wist je dat kraamverzorgenden extra geschoold worden om bij een bevalling te assisteren? Vanwege de regelmatige samenwerking zijn de verloskundigen en kraamverzorgenden goed op elkaar ingespeeld en hebben vaak aan een half woord genoeg.

Ziekenhuisbevalling

Wanneer je onder behandeling bent van een gynaecoloog, heb je vaak een medische indicatie. In dit geval beval je altijd in het ziekenhuis onder begeleiding van een medisch team. Na je bevalling kun je ervoor kiezen om naar huis te gaan, waar je kraamzorg krijgt, of de kraamtijd door te brengen in een geboorte- of kraamhotel. Je kunt er ook voor kiezen om een paar dagen in een hotel te combineren met aansluitend kraamzorg thuis.

De beste start

De kraamverzorgenden zijn in alles gericht op het lichamelijke en psychosociale welbevinden van jou en je baby. Elke dag zijn er medische controles bij jou en je baby. Zo controleert zij of de baby goed op gewicht is, of hij/zij een goede kleur heeft en hoe de lichaamstemperatuur is. De kraamverzorgende houdt bij of je baby goed drinkt, slaapt, poept en plast. Maar ook of je baby alert is. Bij de moeder voert zij ook belangrijke controles uit, zoals de stand van de baarmoeder, maar ook de lichaamstemperatuur, om eventuele infecties vroegtijdig te signaleren.

Je krijgt tips en instructies over alles wat belangrijk is

Voorlichting en tips

Omdat elke baby uniek is en elk gezin bijzonder, stemt zij haar deskundige en liefdevolle zorg af op jouw wensen en persoonlijke situatie. Ook zorgt zij goed voor de andere kinderen in het gezin. De zorg van KraamzorgNU en GeboorteHotel Haga is erop gericht om ouders zelfredzaam te maken. In de kraamweek geeft de kraamverzorgende jou en je partner voorlichting, tips en instructies over alles wat belangrijk is bij het zorgen voor de baby. Op deze manier werken jullie samen toe naar het moment dat je de zorg voor je baby helemaal zelf kunt doen en de kraamverzorgende de zorg afsluit.

Kies je voor kraamzorg thuis? Dan krijg je overdag zorg in je eigen vertrouwde omgeving. Kies je voor een verblijf in GeboorteHotel Haga? Dan staan de kraamverzorgenden 24 uur per dag voor je klaar. Jij en je pasgeboren baby zijn te gast en verblijven één nacht of meer nachten op je eigen comfortabele en huiselijk ingerichte kamer. Je kunt hier in alle rust genieten van je baby en optimaal op krachten komen. Je partner kan ook altijd blijven slapen. Na je verblijf ga je naar huis waar, indien gewenst en mogelijk, de zorg nog een paar dagen verder gaat waar deze in het GeboorteHotel eindigde.

Wist je dat …

… het krijgen van kraamzorg heel uniek is? De meeste landen kennen geen kraamzorg. Ouders zijn na de bevalling dan op zichzelf aangewezen.

Datum: 07 april 2022